RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skivebom av Aale-Hansen

Rune Aale-Hansen (H) uttaler i sist utgave av Lokalavisen Frogner og St. Hanshaugen at Arbeiderparti-politikere generelt har vært skeptiske til bysykkelordningen, og mener Trond Jensrud (A) er "søt" som nå omfavner "Høyre-politikk" ved å be om raskere utplassering av flere sykler. Jeg vil med dette henstille Aale-Hansen om å senke sigarføringa et par hakk.

Forslaget om å etablere bysykkelordning i Oslo kom for alvor opp etter at AUF i Oslo vedtok dette på et av sine årsmøter midt på nittitallet. Som ungdomsrepresentant i bystyret bidro jeg selv til at det ble fremmet et forslag om å innføre ordning med bysykler i Kommunedelplanen for indre by i 1998. Forslaget fikk flertall i bystyret, men Høyre stemte i mot! Etter lang tid med påtrykk og treg behandling i Høyre-byrådet, ble ordningen innført fem år senere. Enkelte på ytterste venstre fløy vil kanskje hevde at AUF er høyrevridde, men å påstå at bysykkelordningen opprinnelig var Høyre-politikk, er ganske enkelt helt på viddene.

Så er det ganske riktig at Arbeiderpartiet har vært kritiske til plasseringen av frittstående reklameboards som, særlig for funksjonshemmede, har vært et stort problem. Vi har også reagert kraftig på at Høyre-byrådet har tillatt at flere titalls fire meter høye, lysende reklamesøyler har blitt utplassert rundt omkring i indre by. Disse har imidlertid ingenting med bysyklene å gjøre.

Generelt er det ikke veldig interessant om det var Høyre eller Arbeiderpartiet som sørget for at vi i dag har en meget populær bysykkelordning. Når påstandene som blir fremsatt er så fullstendig gale, er det likevel nødvendig å si ifra. Det viktige nå er å sørge for at byrådet setter fart i utplasseringen av nye sykler, bl.a. i Oslo vest. Og det var vel det som var Jensruds opprinnelige poengPål Martin Sand

tidligere bystyremedlem (A)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere