RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skivebom om Venstre-skolen

I Nordstrands Blad 9. mars anklager Arnfinn Aabø fra Østensjø Arbeiderparti Oslo Venstre for unnfallenhet med hensyn til egen skolepolitikk.

Grunnen til anklagen er en debattinnlegg i en tidligere utgave, der det refereres til en skolepolitisk uttalelse Oslo Venstre vedtok på sitt årsmøte. Aabø leser innlegget som om det var selve uttalelsen, og tolker dette som om uttalselsen er er angrep på den sittende regjering. Han påstår videre at uttalelsen ikke sier noe om manglende desentralisering av Oslo-skolen. "Slipp skolen fri" er som kjent hovedtemaet for Oslo Venstres skolepolitikk, og Aabø har helt rett i at det ville være flaut om vi overså dette i praksis.

Aabø skyter imidlertid fullstendig skivebom med sin sammenblanding av innlegg og uttalelse. Uttalelsen - som har overskriften "Hvem skal være skolens sjef?" - nevner ikke den sittende regjering med et ord. Den handler nettopp om at vi ønsker en sterkere lokal forankring i styringen av den enkelte Oslo-skole enn det vi ser i dag. I korte trekk, og sakset rett fra uttalelsen:

Oslo Venstre mener at den enkelte skole må få større frihet og større tillit til å organisere undervisningen og utvikle sin egenart, ut fra sine lokale forutsetninger og innsikt i egen situasjon.

Uttalelsen handlet altså om det Aabø savnet, nemlig manglede desentralisering i skolepolitikken. Kritikken av den sittende regjering, som Aabø fant så overdrevet, finnes derimot bare i debattinnlegget og er overhodet ikke nevnt i uttalelsen. Når dét er sagt, har jeg ingen problemer med å stille meg bak debattinleggets skepsis til regjeringens foreløpige skolepolitikk. Kanskje grunnen til at det drøyer så lenge med noe fornuftig fra den kanten, er at statsråden bruker tid på å sette seg inn i sakene? Og kanskje det kunne vært et tips til Aabø også, i denne sammenheng?Anna Kolberg Buverud

Nordstrand Venstre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere