*Nettavisen* Nyheter.

Skjebnedag for Skeid

Torsdag går fristen ut for Skeid. Dersom de ikke klarer å skaffe 2 millioner kroner innen da, risikerer klubben konkurs. Foto: FOTO: ARILD JACOBSEN

Torsdag kveld avgjøresSkeids framtid. Dersom klubben ikke klarer å skaffe til veie to millioner kroner innen midnatt denne dagen vil klubben etter alle solemerker gå konkurs og andredivisjonslaget dumper ned til 8. divisjon.

Skeid har i en årrekke fostra noen av landets aller beste spillere, og det er ikke uten grunn at den går under navnet "talentfabrikken". Spillere som Moa, Daniel Fredheim Holm og Daniel Braaten starta alle sin karriere i Skeid, før de avanserte blant annet til østkantens storebror Vålerenga.

Årsaken er at Skeid har noe å tilby de yngre spillerne. De har bredden og kvalitet også i de yngre rekkene. Det er synd hvis økonomien skal slå bein under dette. For også for de yngre spillerne er det viktig å ha forbilder, og et a-lag fra egen klubb i de øvre divisjonene er kanskje det viktigste i så måte. Det gir de yngre noe å strekke seg etter, samtidig som det er såpass nært at det føles realistisk å oppnå. Med et lag i 8. divisjon sier det seg selv at de beste spillerne på a-laget forsvinner. Det gjør nødvendigvis noe med de yngre spillerne også, samtidig som det blir desto vanskeligere å skaffe sponsorer til å hevde seg oppover i divisjonene igjen.

Heldigvis har Skeid et solid og trofast supporterteam i Skeidoksene. Det er også her de håper å kunne hente noe av midlene de trenger for å overleve. Skeidokse Sven Erik Liland har tatt et prisverdig initiativ og startet en egen innsamlingsaksjon. Den siste uka har han, sammen med andre supportere jobba knallhardt for å skaffe midler til veie. Flere supportere har også gravd dypt i egen lomme for å redde klubben de er så glad i. Oppfordringa må bli at flere følger etter - og det haster.

Allerede ved midnatt torsdag avgjøres slaget. Da Østkantavisa snakket med Skeid mandag kveld så det dessverre mørkt ut. Til helga skal Skeid etter planen serieåpne mot Aalesund 2. Så banker hjertet ditt for Torshov-laget Skeid, er oppfordringa klar: Kjøp sesongkort nå, så kan vi kanskje nyte toppfotball i bydelen også neste år!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.