RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjebnetime for Kvartal VI

I dag leverte 31 beboere i Kvartal VI en søknad til Oslo kommune om å kjøpe kvartalet selv.

TORSHOV: Vi har levert inn alle papirer til kommunen, så nå er det jo en politisk sak, sier Knut Sannem, assisterende direktør i USBL til Østkantavisa i dag.
Sannem og USBL hjelper beboerne i Kvartal VI med å danne borettslag, og i dag gikk altså fristen ut.
31 beboere er med. De har fått lån alle sammen, det er en forutsetning for å være med. Det er jo litt færre enn jeg hadde håpet på, men vi stiller garanti for de resterende leilighetene, sier Sannem.

Lang prosess

Det er nå ett år siden Oslo kommune vedtok å selge de 188 boligene i den kommunale leiegården. Siden januar i fjor har altså beboerne gått i uvisse om framtida. I sommer fikk eiendomsinvestor Leif Botolf Hesle tilslag på gården, men i fjor høst vedtok byrådet at han likevel ikke får kjøpe. Flere beboere har hele tiden gikk uttrykk for at de ønsker å kjøpe gården selv, mens andre igjen hverken har mulighet til å ta opp lån eller på annen måte finansiere et kjøp av sin egen leilighet.
Det har jo vært litt knuffing, fordi noen beboere ikke ønsker å kjøpe, men jeg har inntrykk av at veldig mange er positive til at beboerne med støtte fra oss kjøper. Mange har gitt uttrykk for at de tror det blir bedre forhold i gården enn om kommunen fortsetter som eier, sa Knut Sannem til Østkantavisa i fjor høst.

Politikerne avgjør

Selvom kun 31 beboere av til sammen 188 leiligheter nå går inn for å kjøpe gården, er USBL innstilt på å stille garanti for de resterende leilighetene. Det betyr at USBL kjøper med eksisterende leiekontrakter, og i følge Sannem vil ingen bli kastet ut dersom det blir et USBL-støttet borettslag i Kvartal VI.
De som ikke kjøper selv, vil få mulighet til å leie av oss. Men det er gunstig for oss å eie så få leiligheter som mulig, så vi vil holde muligheten åpen en god stund for at folk eventuelt skal kunne kjøpe i etterkant, sier han.
Men nå er det altså politikerne som avgjør den videre skjebnen til det omstridte kvartalet på Torshov. Saken kommer opp i bystyret 31. januar, og beboerne håper nå politikerne holder det de har lovet. Byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen (H) har tidligere sagt til Østkantavisa at hun ønsker at beboerne skal få kjøpe kvartalet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere