Skjemmes av slark

SLIDER: Slarken mellom de to delene skjemmer 6600i Slide, og trekker ned helhetsinntrykket.

SLIDER: Slarken mellom de to delene skjemmer 6600i Slide, og trekker ned helhetsinntrykket.

Forgjengeren hadde en design som du ellers bare fant i langt dyrere mobiltelefoner. Oppfølgeren har ikke helt samme sjarmen.

TESTET: Nokia 6600i Slide

AMOBIL.NO: Da vi testet skyvetelefonen 6600 Slide for rundt et år siden, mente vi at telefonen hadde imponerende byggekvalitet og ga mye design for pengene.

Les testen av forgjengeren 6600 Slide

Nå har vi testet oppfølgeren 6600i Slide. I praksis er den nye telefonen en oppdatert versjon av den gamle. Utseendet minner på mange måter om forgjengeren, med deksler av metall. Tasteoppsettet er det samme.

Vekten og målene er også de samme som hos forgjengeren, og 6600i Slide er særdeles velformet og nett.

GUIDE: Hvorfor virker ikke mobilen min?!

Irriterende slark

Dessverre har den nye telefonen en stygg "ripe i lakken". Det er nemlig slark mellom de to delene. Slarkelyden kan du faktisk høre hver gang telefonen er åpen og du bruker menytastene.

Ellers virker 6600i Slide som en solid telefon. Både meny- og talltastene er gode å trykke på. Kameraet, som sitter på baksiden, er imidlertid litt ubeskyttet for riper.

Les også:
Vi ser i krystallkulen: Sjekk Amobils spådommer for mobilåret 2010
... og slik gikk våre spådommer for 2009

God skjerm, fine menyer

Skjermen er lyssterk og fin, og menyene er enkle og lette å forstå. Denne telefonen kan både nybegynnere og mer erfarne mobilbrukere få glede av.

Selv om den ikke er rettet mot noen spesiell brukergruppe, fungerer 6600i Slide også greit som underholdningsmobil. Den har musikkspiller, radio og sju forhåndsinstallerte spill. Lydutgang for vanlig hodesett finner du imidlertid ikke.

6600i Slide er ingen kamerakonge. Bildene blir uklare under de aller fleste lysforhold, og kornete i mørke omgivelser. Telefonen har riktignok blits, men optikken er rett og slett for dårlig til å gi deg gode bilder.

6600i Slide har imidlertid flere funksjoner og tjenester som fungere utmerket , som e-post og super-3G. Talekvaliteten er høy. At det følger med et minnekort på 1 GB er også positivt.

Les også: Mobilsurfing vokser raskt

...men

6600i Slide er ingen avansert mobiltelefon. Den er hovedsaklig en telefon for deg som vil ha minimalisme, stil og eleganse, uten at det koster skjorta.

Men når de to delene slarker såpass mye, forsvinner både stil og eleganse etter vår mening. Dermed greier vi ikke helt å sprette champagneflasken.

Les også: Denne Nokia-mobilen vil ha cola

Alternativene

Er du glad i Nokias Series 40-menyer, men vil ha en telefon med bedre byggekvalitet, kan du se nærmere på 6700 Classic, som også har deksler av metall.

Sony Ericsson har også et godt alternativ til 6600i Slide, og det er T715. Her får du det samme designet, enkle og gode menyer, og mange av de samme funksjonene som hos 6600i Slide.

Les hele testen av Nokia 6600i Slide på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.