*Nettavisen* Nyheter.

Skjenkesteder er gode sosiale møteplasser

Debatten er i gang om kortere åpningstider og færre skjenkesteder i både byer og bydeler. Det få tenker på er at det finnes mange mennesker i hver bydel som har nærmeste skjenkested som sitt eneste sosiale treffsted.

Sitter man i rullestol er det ikke så enkelt å reise ned til byen og speseilt ikke en helg der det nesten er umulig og få plass til en rullestol.

For mange unge funksjonshemmede er nærpuben det stedet de kan ha sosial omgang.

Vi må ikke glemme at selv om de fleste av oss har et rikt utvalg å velge mellom av utedeteder, gjelder ikke dette alle.

For å ta Oppsal. Sitter du i rullestol og vil møte noen venner for å ta en øl, er det kun Røde Hatt som er alternativet. På Kafe Olsen er det nesten umulig og komme inn med rullestol og flere steder finnes ikke i Østensjø bydel. Er meningen at unge mennesker som ikke kan ta seg til byen skal skyves vekk og kun ha omgang på dagtid på kafe?

Vi bør gjøre et løft for bydelspubene og gi de mulighet til å tjene penger og ikke minst ha åpningstider som gjør at folk samles her og mulig ikke velger sentrum som treffsted hver helg.

Østensjø Frp vil fokusere på dette og håper vi kan få en ryddig debatt der ikke alt dreier seg om folk blir fulle, eller at det er for mange skjenkesteder i byen.

La oss fokusere på helt vanlige problemer for alle de som ikke har det så lett, og som ofte blir glemt i de store samfunnsdebatter.

Tone E. Larssen, Østensjø Frp

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.