RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjenking skal styres lokalt


Løsner litt opp: SV sin listetopp Knut Even Lindsjørn.
Løsner litt opp: SV sin listetopp Knut Even Lindsjørn. Foto: ARKIVFOTO
De borgerlige partiene har fått seg en nesestyver av Ap og SV i skjenkepolitikken.

alna: Et bystyreflertall bestående av Ap, SV, RV og Venstre sørger for at det i fremtiden blir lokalpolitikerne i bydelsutvalgene som skal bestemme skjenkepolitikken. Det betyr at en pub i Groruddalen kan holde åpent til 03.00, dersom det er ønskelig.
SV sin toppkandidat til bystyret, Knut Even Lindsjørn, er fornøyd med at Høyre, FrP og KrF er overkjørt i alkoholpolitikken helt på tampen av bystyreperioden. Et motvillig byråd får nå oppgaven med å gjøre forsøk med delegert myndighet på bydelsnivå om tildeling og inndragning av skjenkebevilling. Forsøket gjelder Ullern, Frogner, Grünerløkka, Alna og Søndre Nordstrand.
SV ønsker å revitalisere lokaldemokratiet. Da må vi våge å gi makt og myndighet til bydelene. Skjenking av alkohol er et område hvor lokalpolitikerne vet best hvor skoen trykker. De skal bestemme hvor det kan være skjenkesteder, og hvor lenge det skal være åpent, sier Lindsjørn.

Brudd i byrådslinjen

De siste fire år har byrådet latt KrF få styre dette området. Utestedene i sentrum stenges klokken 03.00, mens pubene i utkanten må avslutte tappingen 00.30. Dette blir nå snudd på hodet. Lindsjørn tror det blir debatt, særlig på Grünerløkka hvor utelivet er hett midt i boligstrøkene.
Jeg tror vi får debatt om dette også i bydel Alna, selv om det er få utesteder. Poenget vårt er å få et mangfold. Jeg ser ikke bort fra at det kan bli flere utesteder i utkanten av Oslo, sier han.
FrP og Høyre har profilert seg på døgnåpen skjenking i sentrum i valget. Lindsjørn tar avstand fra en slik linje.
FrP ønsker øl og sprit døgnet rundt. Det ønsker ikke SV. Men vi trenger mer variasjon. Vi ønsker å føre en restriktiv linje i strøk hvor det er mye vold.

Mer debatt

En positiv bieffekt kan bli mer engasjement i bydelspolitikken, tror Lindsjørn.
Folk vil oppleve at bydelspolitikken blir mer relevant når vi gir dem mer makt og myndighet. Jeg tror de vet dette bedre enn Henning Holstad (FrP), sier SVs listetopp. Forsøket skal settes igang neste sommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere