Skjer igjen og igjen

Disse elevene ved Bestum skole er klar til å bevege seg ut i veibanen ved det første av i alt fem punkter på skoleveien. Fra venstre Thale (9), Hennie (7), Julia (6), Margrethe (7), Nora (7) og Selma (7).

Disse elevene ved Bestum skole er klar til å bevege seg ut i veibanen ved det første av i alt fem punkter på skoleveien. Fra venstre Thale (9), Hennie (7), Julia (6), Margrethe (7), Nora (7) og Selma (7). Foto: Foto: Vidar Bakken

Nok en gang er skoleveien sperret på grunn av graving ved skolestart. FAU-leder ved Bestum skole er oppgitt.

Første punkt er forsert med god hjelp fra en forelder som følger denne gågruppen. Foto: Foto: Vidar Bakken

ULLERN: – Det er ganske hårreisende at det samme skjer ved skolestart som for ett år siden. De setter i gang gravearbeid rett før skolestart og gjentar fadesen fra i fjor og tidligere år, sier Leder av FAU ved Bestum skole, Per Øyvind Hansen.

– Nok trafikk som det er

I fjor skrev Ullern Avis Akersposten om fortauene som ble gravet opp, slik at barna ble tvunget ut i veibanen flere steder.

– Bestum skole er en gåskole. Det er nok trafikk som det er. Vi har krysningsvakter rundt skolen for å ivareta barnas sikkerhet. Nå har vi oppdaget fem forskjellige punkter langs Ullernveien hvor barna må ut i veiebanen. Det virker ikke som det er noe krav til sikring. De som er ansvarlig for gravingen må jo se at det går skoleelever forbi, sier Hansen.

Motarbeidet

Igjen er det kabellegging det er snakk om. De ulike selskapene ser ikke ut til å inngå samarbeid om å legge kabler, men graver opp det samme området år etter år.

– Det er ikke noe system. Læringsevnen er lik null. Samferdselsetaten burde følge opp og sørge for at det utarbeides gode prosedyrer rundt dette. Hva nytter det med å jobbe for at Bestum skole skal være en gåskole når det blir motarbeidet på denne måten. Noen foreldre vil naturligvis vurdere å kjøre barna til skolen når dette skjer, sier Hansen, som også savner varsling av gravearbeidene på forhånd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag