RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjerper kampen mot flybensin

STOVNER: Det foreligger ambisiøse miljøplaner for Groruddalen. Men stadig sterkere krefter utenfra truer med å påføre området helt motsatte effekter enn det politikerne har lagt opp til. En av disse er planene om å frakte flybensin på tankbil istedet for tog gjennom Groruddalen og opp til hovedflyplassen på Gardermoen. Bydelspolitikerne i bydel Stovner sier bastant nei til dette. Det er oljeselskapene som frakter flydrivstoff til Gardermoen, som ønsker å få dette over på vei.
Bydelsutvalget tar avstand fra en mulig endring for frakt av flydrivstoff fra jernbane til bil.
Bydelsutvalget ber om at saken oversendes byrådet og henstiller om at saken tas opp som en del av Groruddalssatsningen. Endring i frakt av flydrivstoff fra bane til bil gjennom Groruddalen, vil kunne ha særdeles negative effekter i form av økt forurensning og medføre redusert sikkerhet, skriver et enstemmig BU på Stovner. Det var Arbeiderpartiets Bjørn Hallme som fikk gjennomslag for å spisse ordlyden ytterligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere