RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PRIS: Skjerven Gård er tildelt Bygdeutviklingsprisen i Oslo, her drifterne av gården, Jon Ivar og Tori Bakke. Foto:Arkiv
PRIS: Skjerven Gård er tildelt Bygdeutviklingsprisen i Oslo, her drifterne av gården, Jon Ivar og Tori Bakke. Foto:Arkiv

Skjerven Gård vant stor pris

Bygdeutviklingsprisen i Oslo er tildelt Skjerven Gård. – Vi er veldig stolte over å motta denne prisen. Det er en stor annerkjennelse, sier det glade ekteparet.

MARIDALEN: "Innovative Skjerven gård mottar i dag Bygdeutviklingsprisen i Oslo for sin allsidige bruk av gården. Gjennom å ta i bruk alle gårdens ressurser har de skapt kvalitetstilbud for byens befolkning..." (klikk på linken og se video fra Skjerven Gård og driften) står det blant annet i pressemeldingen fra Innovasjon Norge.


– Vi er veldig stolte over å motta denne prisen. Det er en stor annerkjennelse. Visjonen vår er å skape næringsvirksomhet på gården basert på ulike tilbud til barn, unge og personer med spesielle behov, sier Tori og Jon Ivar Bakke.

Prisen er på 50.000 kroner, og nå går gården videre i den nasjonale konkurransen, hvor prisen er hele 250.000 kroner.

Stø kurs

Begrunnelsen for tildelingen er videre at "...Vinneren har over tid og med stø kurs jobbet for å få til dagens gode og solide tilbud. Et av tilbudene  som er utviklet er et pionertiltak for hjemmeboende personer, fortrinnsvis for yngre, med demens...."

Skjerven gård ble i høst godkjent som den første ogi hittil eneste Inn på Tunet-gården i Oslo.

– Vi har jobbet hardt og er stolte over å komme i mål og bli godkjent som Inn på Tunet gård. Det er veldig stas å være den første i Oslo som blir godkjent, sier Tori Bakke.

"...Dette vil forhåpentligvis inspirere andre gårder i regionen til å etablere lignende tilbud. Utvikling av bygdenæring bidrar til å styrke det økonomiske grunnlaget på gården...Skjerven gård er en verdig vinner og en flott representant for det bynære landbruket, skriver juryen i sin begrunnelse."

Fantastisk og meningsfullt konsept

– Årets vinner i Oslo oppfyller på en god måte kriteriene som er satt for prisen. De har skapt et fantastisk og meningsfullt konsept som markedet trenger, og er et godt eksempel på de mange mulighetene det bynære landbruket gir sier juryleder Kristin Misund, leder i styret for Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold.

Ressurs for lokalmiljøet

"Vinneren har tatt tak i mulighetene og tenker nytt i sitt møte med storbyens stigende behov for tjenester. Vinneren er en ressurs for lokalsamfunnet og har som mål at de gjennom sine verdifulle tilbud skal være til nytte og glede for Oslo og lokalbefolkningen."

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere