RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt sofa med pistol


HASJ OG TRUSLER: Den 25 år gamle bølermannen er dømt til to års fengsel for hasjoppbevaring, trusler med pistol og vold.
HASJ OG TRUSLER: Den 25 år gamle bølermannen er dømt til to års fengsel for hasjoppbevaring, trusler med pistol og vold. Foto: ARKIV
Narkotikaoppbevaring, trusler og skyting med pistol er noe av det 25 åringen fra Bøler ble dømt for.

BØLER/OSLO TINGRETT: 25 åringen bodde i en leilighet på Bøler sammen med sin far. I mars 2010 fikk han beskjed om å holde seg borte fra leiligheten fordi faren skulle ha fest.

Da han kom tilbake dagen etter var fortsatt festen i gang. 25-åringen gikk på rommet sitt og kom tilbake med en pistol som han rettet mot faren og de to andre festdeltakerne.

Han var opprørt over at noen hadde vært på rommet hans og de problemene han, og spesielt den yngre søsteren, opplevde ved å ha en alkoholisert far.

25-åringen truet med å drepe en av festdeltakerne og avfyrte et skudd ned i sofaen bare en meter unna der hun satt. I over en time hold han festdeltakerne i leiligheten før han lot dem gå.

Hasj og håndjern

På en fest i juli i år i en leilighet på Aker Brygge slo han en kvinne med knyttet hånd i ansiktet etter en krangel. Da han skulle vises ut fra leiligheten grep han etter en kniv og truet festdeltakerne med denne.

Han havnet også i et basketak med en av festdeltakerne som fikk mindre skader etter hendelsen.

Den 10. august i år fikk han besøk av politiet i leiligheten på Bøler. Han la da alle kortene på bordet og innrømmet at han oppbevarte to kilo hasj.

Han hevdet å gjøre dette som en tjeneste fordi han skylte penger. Han oppbevarte også to skuddsikre vester og håndjern i leiligheten.

Dømt flere ganger

Mannen er tidligere dømt i 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010 og 2011. I 2008 satt han i fengsel hele året og fikk dermed ikke begått ny kriminalitet.

De fleste handlingene han nå dømmes for er begått i prøvetiden for tidligere dommer.

Tingretten mener domfellelser og soning ikke virker avskrekkende på 25-åringen og ser det derfor nødvendig med en markert straffereaksjon.

To år i fengsel

I den siste tingrettsdommen ble mannen dømt for tre tilfeller av alvorlige trusler, tre legemsfornærmelser, oppbevaring av narkotika og brudd på våpenloven.

Tingretten mener to år fengsel er en passende straff.

Tingretten bemerker også at det er viktig for 25-åringen å få bearbeidet sine problemer og få trening i å mestre det han oppfatter som provokasjoner uten å måtte gripe til våpen for å få kontroll.

Mannen må også betale noen få tusen i erstatning til to av sine ofre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere