RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjuler seg på hemmelig adresse

Utnevnelsen av det nye barneombudet fra Vinderen har skapt mediestorm. Nå skjuler hun seg.

OSLO: Ingen medier har lyktes i å få tak i påtroppende barneombud Ida Hjort Kraby fra Vinderen.

Ifølge Dagsavisen har Kraby flyttet fra leiligheten sin ved Makrellbekken til hemmelig adresse, og hun har heller ikke vært på jobb de siste dagene.

Venstre-leder Lars Sponheim mener situasjonen er blitt så umulig for Ida Hjort Kraby at hun bør trekke seg fra stillingen som nyutnevnt barneombud.

Hvis hun er klok og dyktig nok til å være barneombud, så bør hun trekke seg, sier Sponheim til NTB. Han mener barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (A) har håndtert utnevnelsen så dårlig at det har gått ut over Krabys troverdighet som nytt barneombud.

Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen fastholder imidlertid at Hjort Kraby begynner i jobben som barneombud i midten av april, som planlagt, melder NTB.

VG skriver at de sist var i kontakt med Hjort Kraby i helgen. Da bekreftet hun at hun og barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen kjenner hverandre.

Lovavdelingen i justisdepartementet konkluderte onsdag med at Manuela Ramin-Osmundsen ikke var inhabil da Ida Hjort Kraby ble utnevnt som nytt barneombud.

Onsdag kveld slo statsminister Jens Stoltenberg fast på en pressekonferanse at Ramin-Osmundsen har hans fulle tillit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere