RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skogens dyr i boligstrøk

Vi viser til oppslag i Nordstrands Blad 20. april i år om rådyr i bebyggelsen I Bydel Nordstrand og observasjon av personer med skytevåpen på Midtåsen i samme bydel. Oppslaget inneholder flere faktiske feil som snarest må rettes opp i avisen.

Med meg, Frode Bye i Friluftsetaten som kilde hevdes det i sitat at dyr som er vanskelig å jage ut av bebyggelsen blir bedøvd og flydd til skogs. Dette medfører ikke riktighet, og ble aldri uttalt i forbindelse med intervjuet. Dyr som ikke kan jages ut og som kan utgjøre en fare for seg selv eller omgivelsene, blir avlivet på stedet. Dette gjøres av kompetente personer ansatt i Friluftsetaten. Det foretas ikke bedøving og tilbaketransport av dyr som forviller seg inn i bebyggelsen.

Det er også feil at Friluftsetaten ikke gjør noen tiltak for å regulere rådyrstammen i Oslo. Friluftsetaten gjennomfører hvert år systematisk avskytning av elg og rådyr på kommunens egne skogeienog i enkelte naturområder i byggesonen i forbindelse med normal jakttid. Av hensyn til nærheten til bebyggelsen og det omfattende friluftslivet i de aktuelle områdene, blir avskytingen utført av etatens egne folk. Det blir derfor feil når det i Nordstrands Blad 20. april i to sitater framgår at Friluftsetaten gjør lite eller ingenting for å redusere rådyrbestanden.Frode Nordang Bye

Naturforvalter i

Friluftsetaten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere