RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvalitetsforskjellene er store blant de fire GPS-sene vi har testet.
Kvalitetsforskjellene er store blant de fire GPS-sene vi har testet. Foto: Foto: Rolf Magnus W. Sæther

Skogens teknokonger

Ikke gå deg vill i villmarken. Vi har testet fire av de mest populære frilufts-GPS-ene.

AMOBIL.NO: En GPS er et fantastisk nyttig verktøy enten du går en dagstur til nærmeste fjelltopp eller er på en lengre tur i skog og mark.

På en håndholdt GPS kan du legge inn favorittsteder, slik at du finner tilbake til de gode jaktpostene og fiskestedene, du kan sjekke når solen står opp og går ned, du kan måle arealer, du kan se turloggene dine og mye mer.

Vi har testet fire av de mest populære GPS-ene for skog og mark, og forskjellene brukervennlighet og funksjonsrikhet er store.

Les hele testen og se video her

Testvinner: Garmin Oregon 450

Garmin Oregon 450 er testens beste GPS i forhold til prisen. Denne er best på brukervennlighet, og skjermen er stor nok til å gi svært god oversikt.

Trykkskjerm er ennå litt uvanlig på GPS-er av denne typen, men dette stiller altså Oregon 450 med. Vi synes dette gir den beste brukervennligheten, og det går lett som en lek å bla i kart, markere punkter og alt annet du bruker en GPS til.

Imidlertid har dette også sine svake punkter, som at du for eksempel ikke enkelt kan bruke GPS-en med votter på hendene og det er vanskeligere å bruke en trykkskjerm enn taster når du er i bevegelse.

Oregon 450 stiller med alle de funksjonene du kan forvente å finne i en GPS, inkludert høydemåler og digitalt kompass. En 3D-funksjon gjør at du svært enkelt kan orientere deg om terrenget rundt deg.

Alt i alt får du mye GPS for pengene om du velger Oregon 450.

Les hele testen av Oregon 450

En god nummer to: Garmin GPSmap 62s

Mange vil ha taster foran trykkskjerm, og det finnes fordeler og ulemper ved begge løsninger. Dersom du vil bruke GPS-en aktivt mens du går og med votter på nevene, trenger du en som opereres med taster.

GPSmap 62s er litt vanskeligere i bruk fordi du har flere menyer å forholde deg til og du må gå litt omveier for å gjøre enkelte ting. Dette er nødvendig fordi du forholder deg til et taster i stedet for en stor trykkskjerm skjerm, og GPSmap 62s må fortsatt sies å være enkel i bruk selv om trykkskjermvariantene er hakket mer intuitive.

Denne GPS-en stiller også med høyest minnekapasitet i testen, og er absolutt et godt alternativ.

Les hele testen av GPSmap 62s

De andre produktene

Garmin Dakota 10 er den minste og letteste GPS-en i testen, og attpåtil den billigste. Vi savner imidlertid minnekortstøtte, digitalt kompass og ekte høydemåler.

Les testen av Dakota 10

Satmap Active 10 er den minst brukervennlige GPS-en i vår test. Den er samtidig stor og upraktisk, dyr og mangler en hel del funksjoner som konkurrentene stiller med. Kartene er heller ikke like god som hos Garmin.

Les testen av Active 10

Se også:

Tøff mobil med laaaang batteritid

Her er de ti mest populære mobilene

Endelig en helproff Andrioid-telefon

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere