RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skogsskolen

Hva er spesielt med Natur videregående skole? Sist lørdag hadde de åpen dag, og da kunne tiendeklassinger og andre interesserte komme og se selv.

Furuset: Elevene på Natur videregående skole tilbringer gjerne en lørdag på skolen for å vise andre hva de holder på med her.
- Det er kjempegøy å gå her. Jeg trives veldig godt med både elever og lærere, også har vi mye praksis, sier Jeanette Krogeide (17). Hun går VK1 skogbruk og villmarksliv.
- Hvorfor begynte du her?
- Jeg har alltid vært veldig opptatt av naturen, og har lyst til å bli villmarksguide, sier Jeanette, som presiserer at hun ikke kommer fra en spesielt friluftsinteressert familie.
Hugger ved på skolen
Hun synes det er behagelig å ikke ha så mye teori på skolen. Bare tre dager i uka har de teori, resten er praksis. Da blir man sjelden skolelei, ifølge Jeanette. Hun synes det beste er når de er ute og for eksempel hugger ved, og opplevelsesturene de drar på.
- Vi driver med jakt, fiske og rafting, og har vært på turer i både Finnskogen og Østerdalen. Vi blir bedre kjent med skogen, og lærer om hva vi ser rundt oss, sier hun. Jeanette er tydelig fornøyd med skolevalget sitt:
- Det er et supert miljø her. Alle går bra sammen. Jeg har aldri trivdes så bra på en skole noen gang.
Hest i skuddet
På åpen dag kunne interesserte kikke på stands, være med på felles informasjon og snakke med elever og lærere.
- Men det er bare å komme innom når som helst, for de som vil, sier Mona Ingebretsen i administrasjonen. Prosjektleder Anne Kjelme kan fortelle at hestelinja er skolens mest populære.
- Mange jenter driver jo med hest, og her kan de kombinere det med skolegang, sier hun.
- Før var det mange som skulle ta over gård, som begynte her på skolen. Nå er det snudd på hodet, for mange av elevene er 16-årige jenter fra Oslo.
De som går på hestelinja, får 9 ukers utplassering i stall i løpet av VK1. Flesteparten av elevene har holdt på med hest siden de var små, men slett ikke alle.
- Man trenger ikke egen hest for å begynne her. Her går det både dressur- og sprangryttere, og noen som rir på tur. En salig blanding, dette er ingen sosselinje, sier Anne Kjelme.
Ønsker gutter
På stand for hestefag finner vi Annette Fosberg (15), som tenker på å begynne her til neste år. Hun er vokst opp med hest, og karakteriserer seg selv som "hestegal".
- Jeg er her for å se hva skolen har å by på. Internettsiden er også bra, men her kan man se selv, sier hun. I dag får hun snakke med Randa Enberg (19) som går VK1. I hennes klasse går det 16 hestejenter, og Randa ønsker at gutter også ville begynne.
- Det hadde vært koselig, da hadde miljøet blitt enda bedre. Kanskje begynner det noen til neste år?
Randa synes hun har lært utrolig mye på Natur videregående skole.
- Lærerne vet virkelig hva de driver med, de tar ikke ting rett ut fra en bok, sier hun. Prosjektleder Anne Kjelme skyter inn:
- De driver med ku, gris eller hest, potet og gård, hele gjengen som underviser på landbruk.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere