*Nettavisen* Nyheter.

Skole aksjonerte mot råkjørende syklister

ENGASJERTE: Ester Teitsdottir, May-Britt Buhaug, Renate Torvund, Torunn Salomonsen, Katrine Kullberg og Pål Ferner, med aksjonens minste deltaker, fra FAU, og Emil Buhaug, Mohammed, Torbjørn, Eydis Teitsdottir og Anna Salomonsen. FOTO: KAMILLA NYEGAARD-LARSEN

Vålerenga skole arrangerte aksjon for å gjøre syklistene mer oppmerksomme på barna i dag morges.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORSVARLIG: Ola Langnes-Øyen tok det med ro gjennom skoleområdet i dag morges.

VÅLERENGA: FAU-medlemmer med spraglende parykker, fargerike papptallerkner på fortauet og barn som ropte “Kjør forsiktig!” var synet som møtte syklister på vei over skoleområdet til Vålerenga skole i dag.

Del på Facebook

De hadde aksjon for å få råkjørende syklister til å kjøre saktere gjennom lekeområdene til skolen.

– Det er ingen av etatene som har gjort noe og vi får ikke lov til å henge opp skilt, så dette er den eneste måten vi får markert på, sa Ester Teitsdottir, en representant fra Vålerenga skoles FAU.

På agendaen lenge

Vålerenga FAU har hatt saken på agendaen i mange år, og er glade for å endelig få sagt ifra til de hensynsløse syklistene.

– Det er litt uggent. Ungene må hoppe til side og blir skjelt ut i sin egen skolegård, fortalte Katrine Kullborg, også medlem i Vålerenga FAU.

Hun la til at de har hatt et par nesten-ulykker.

Kommunen har satt opp en høy kant i svingen som fører inn i skoleområdet for å forhindre at folk sykler gjennom, men det har bare ført til at syklistene sykler opp på fortauet tidligere, og raser forbi småklassebygningen til skolen.

– Det handler om sikkerhet og trivsel for barna, sa Kullberg.

Hun la vekt på at det er fint at folk sykler, og at aksjonen kun er ment som en påminnelse i forbifarten. For å bryte isen med syklistene ble det derfor delt ut sjokolade til de forbipasserende, med en kort beskjed: “Kjør forsiktig”.

Blandede følelser

Ola Langnes-Øyen var en av syklistene som syklet forbi.

– Jeg har kjempestor forståelse for skolen. Jeg har selv hatt barn her og sykler alltid forsiktig gjennom skoleområdet. Men det er ikke så lett for syklistene heller, da dette er hovedslusen mellom oss og jobben, sa han, og understreket at barnas sikkerhet er det viktigste.

Andre syklister var ikke like positive, og ville verken ha sjokolade, eller sette ned farten.

Pål Ferner, også medlem av Vålerenga FAU, ble spurt av en syklist om hva de skulle gjøre hvis de ble pågått av barn.

Vålerenga skole planlegger en ny aksjon ved skolestart til høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.