*Nettavisen* Nyheter.

«Skole der du bor»

Margaret Eide Hillestad (Sp)

23. august fortalte Aftenposten om Juni (6), som ikke får plass på Bekkelaget skole sammen med storesøster. Da flunkende nye Rommen skole gikk inn i sitt andre år etter ferien var det 51 elever fra Rommen som ikke fikk begynne på nærskolen. Det var rett og slett for trangt.

Del på Facebook

Alle som har vært førsteklassinger vet at det er spennende, men også litt skummelt å begynne på skolen. Storesøsken gjør det litt tryggere. Det handler om at hver enkelt seksåring skal få best mulig start på skoletiden, og om å få hverdagspuslet til å gå opp for alle foreldre.

For familiene på Bekkelaget og Rommen blir hverdagspuslet litt vanskeligere framover – hver eneste skoledag.

Senterpartiet vil gi alle elever i Oslo rett til å gå på nærskolen. Da må Oslo bruke de store pengene på flere skolebygg og lærere, ikke flere timer. Vi tror ikke på Arbeiderpartiets heldagsskole. Dersom det ikke er klasserom nok til alle elevene på sin egen nærskole, eller nok lærere til å gi både de flinkeste og svakeste elevene ekstra oppfølging, blir det meningsløst med flere timer.

Det holder å kunne regne og å se på flyttestrømmen til Oslo for å finne ut hvor mange skoleplasser man trenger inntil seks år fram i tid, og dermed kunne gi en familie på Ekeberg, Lambertseter eller Hauketo det de trenger, der de bor.

Sakene på Rommen og Bekkelaget viser at byrådet neppe hadde stått på en nasjonale prøve i matematikk, og trenger avløsning.

Sp vil gi bydelene ansvaret for grunnskolen. Vi tror lokalpolitikere som sitter nært innbyggerne vil sikre nok skoleplasser der plassene trengs. De folkevalgte i bydelsutvalget ferdes i lokalmiljøet hver dag, snakker med folk og vet hvor det er stor tilflytting og hvor det trengs flere skoleplasser.

Først og fremst handler dette om at dine barn skal få skoleplass der du bor, men det handler også om å flytte makt bort fra byråkrater i sentrum, nærmere folk flest i sitt lokalmiljø – nærmere deg.

Margaret Eide Hillestad
Bystyrekandidat for Oslo Sp

LES ALT OM VALGET 2011 I OSLO HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.