*Nettavisen* Nyheter.

Skole med stjerner i øynene

Ser stjerner: Elever fra Rustad skole viser skolebyråf Torger Ødegaard litt av det de lærer på Observatoriet. foto: Cathrine Brynildsen

Bok, film, tall og stjernekikkert. Sommerskolen Oslo har noe for alle. Onsdag ble årets program lagt frem på Observatoriet.

FROGNER: — Målet er at elevene skal gå herfra med stjerner i øynene.

Prosjektleder for Observatoriet ved Universitetet i Oslo, Jan Ommundsen er sikker på å få det til i år igjen. For åttende gang inviterer Utdanningsetaten og Universitetet i Oslo til sommerskole på 35 ulike skoler og institusjoner, med et rikt tilbud av fag for flere aldersgrupper.

Tilpasset ønskelisten

Skolens tilbud spenner fra boksafari for førsteklassinger, via avansert matematikk, kjemi og naturfag, til tysk, fransk og kinesisk.

— Det skal være et tilbud til alle, både de som henger litt etter, og de som er et stykke foran sine jevnaldrende, sier skolebyråd Torger Ødegaard.

— Noen kurs blir så vellykket at vi viderefører dem, og så lager vi nye kurs rettet mot den responsen vi får, sier rektor for Sommerskolen i Oslo, Krsten Riise.

Les også: Stortrives med skole i sommerferien

Nysgjerrig på naturfag

På Observatoriet på Solli har elever fra Rustad skole benket seg rundtkrystallkuler og studier av magnetisme. Dette er ett av tilbudene elevene vil kuinne fordype seg i til sommeren. Patrick Eriksen Ekeli har vært på Sommerskolen tidligere, og kommer gjerne tilbake:
— På naturfagkurset gikk vi turer, og lærte om hva dyr liker, sier han.

— Mange tenker negativt om naturfag, men på Sommerskolen fikk vi gjøre mer enn å bare skrive, forteller Ane Eline Nunstad Halleraker.

Kjøkkenbordsrealisme

Sommerskolen ble arrangert første gang i 2006 etter at skolebyråden fikk en idé ved frokostbordet:

— Alle som kommer hjem fra sommerferie bør kunne fortelle at det har vært et sted og gjort noe annerledes. Ingen ting er da bedre enn å ha lært noe nyttig, forteller han.

Les også: Alle barn i Oslo skal lære å svømme

I samarbeid med kommunen og universitetet ble det utarbeidet kurs i en rekke fag, med plass til 400 deltakere. I år har sommerskolen 13500 plasser, fordelt på mer enn 30 kurs for ulike klassetrinn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.