*Nettavisen* Nyheter.

Skole mister holdeplassen

KJØRER FORBI: Her passerer 74-bussen den tidligere holdeplassen ved Brannfjell skole. Heretter må du gå av ved Ekeberghallen eller Bekkelagshjemmet. Foto: Aina Moberg

Linje 74 stopper ikke lenger ved Brannfjell skole. Årsaken er fornminner og busser med for mange dører..

Klikk på bildet for å forstørre.

IKKE I BRUK: Holdeplassen var for lav og for kort for 74-bussen og ble nedlagt 30. juni. Foto: Aina Moberg

BRANNFJELL: Heretter må ungdomsskoleelever og brukere av KFUM-hallen/banene gå av ved stoppestedene Ekeberghallen eller Bekkelagshjemmet.

– Det er Bymiljøetaten som er ansvarlig for bussholdeplassene i Oslo, og som har bestemt dette, sier Gro Feldberg Janborg, kommunikasjonsrådgiver i Ruter AS.

LES OGSÅ: Kutter avganger etter klokken 19

Farlige situasjoner

Årsaken til nedleggelsen er blant annet dårlig standard på eksisterende holdeplass.

– Et fornminnefelt i området har dessuten gjort det vanskelig å oppgradere den provisoriske holdeplassen til høystandard, sier Janborg.

– Den er rett og slett for kort og for lav for de nye bussene med tre dører. Ved utgang fra bakerste dør måtte man gå av utenfor holdeplassen, og det kunne medføre farlige stuasjoner, legger hun til.

Gangavstand

Kort avstand til alternativ holdeplass er også et argument for nedleggelsen.

– Bymiljøetaten vurderte å flytte holdeplassen, men med så kort avstand til Ekeberghallen og Bekkelagshjemmet, var det ikke plass, sier Janborg.

De to holdeplassene ligger omtrent 300 meter unna Brannfjell skole, og er derved innenfor Ruters anbefaling til maksimal gangavstand.

– Det er dessuten gode forhold for fotgjengere på strekningen med opphøyd gangfelt, gode krysningspunkter, egen gang- og sykkelvei og god oversikt, sier Gro Feldberg Janborg.

Innstilles

Fra 8. juli er det også en annen endring som berører linje 74 mellom Mortensrud og Vika. Ekstrabussen som har gått mellom Jernbanetorget og Lambertseter i forbindelse med oppgradering av T-banen, innstilles.

LES OGSÅ:

Mandag får denne bussen nye rutetider

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.