*Nettavisen* Nyheter.

Skole og bedrift hånd i hånd

Allerede før bygningen er ferdig har nye Søndre Nordstrand vgs. signert en avtale med Veidekke.

Bjørndal: For elevene på bygg- og anleggsteknikkfag betyr dette at de får bedre kontakt med arbeidslivet som venter dem når de er ferdige. For Snorre Jensen (16) fra Bøler er avtalen et stort pluss når han til høsten er en av de aller første elevene innenfor byggfag på skolen.

Spent

Unggutten fra Bøler er spent før første skoledag. Han vet ennå ikke helt sikkert hvor han skal møte den dagen. Sikkert er det at han ikke skal møte på den nye skolen på Bjørndal. Den store glassbygningen er ikke ferdig før til skolestart neste år. Han synes det var stas å få være med da skolen og Statsbygg signerte partnerskapsavtalen.

Praksis er verdifullt og med dette samarbeidet vil man få se hvordan det virkelig er i arbeidslivet, sier Jensen. Han ønsker å bli tømrer og følger i sin farfars fotspor som var byggmester. Også pappa Jan-Erik jobber innenfor byggebransjen som dataingeniør. Han synes det er positivt at sønnens fremtidige skole inngår avtale med Veidekke.

Det er viktig å få kontakt med bedrifter i løpet av skoletiden. Å se hvordan det er på en arbeidsplass er den eneste måten de kan finne ut om de passer til et yrke eller ikke, sier pappa Jensen.

Strategisk rekruttering

Litt av ambisjonen med denne avtalen er å komme nærmere skoleverket. Vi ønsker å bygge relasjoner og bli kjent før en eventuell fremtid sammen, sier Hans Eriksen, daglig leder for Veidekkeskolen. Han forteller at partnerskapet er en langsiktig, strategisk rekruttering.

Vi ønsker å satse på egne fagfolk. For å gjøre det må vi vise at vi er attraktive for arbeidskraften, sier han. Han påpeker også den nye reformen som tas i bruk fra høsten av som gir ungdommen mulighet til å ta yrkesvalget noe senere enn tidligere.

I utgangspunktet kan man nå bli hva man vil og vente med å ta valget til litt senere. Da er det viktig at vi kommer inn og hjelper til med å foreta det valget, sier Eriksen. Han håper selvfølgelig at elevene ønsker å fordype seg innenfor Veidekkes arbeidsområder som er betong, mur og tømrerfag.

Allerede i september vil Snorre Jensen og hans nye klassekamerater få presentert innholdet og betydningen av det nye samarbeidet.

Etter dette søker de om å få være med på et fordypningsprosjekt med to ukers praksis i Norge eller et annet land i Skandinavia. I tillegg vil Veidekke hjelpe elevene i deres karrierevalg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.