RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skole og golf i USA

Ingrid Hagen fra Oslo Golfklubb flytter i august til USA for å kombinere studier og golf.

Bogstad: – Hvis man ønsker å dra til USA på collegestipend, må man starte prosessen minst et år før skolen man ønsker å komme inn på har semesterstart. Jeg valgte en litt annen innfalsvinkel til det å søke på college, enn mange andre, forteller Ingrid.

På forhånd hadde hun hørt med Marita Engzelius om hennes vei frem til collegegolf.

– Etter å ha hørt på Marita, visste jeg at det var dette jeg ville gjøre. Hun fortalte hvordan dette foregikk, og derfor visste jeg at søkeprosessen ville ta tid og at det var mange regler i NCAA som er vanskelige å forstå.

Fikk hjelp

En venn av familien, Kim Krohn, driver College Scholarships USA, som har spesialisert seg på å hjelpe idrettstalenter til college i USA.

– Jeg har brukt Kim som min ”agent”. Han hjalp meg med hvordan jeg søker på tester, og kontaktet coacher på mine vegne.

Ingrid ga Krohn sine resultater fra livet som elitespiller.. Han fikk også snittscorer, statistikk og video fra de tre-fire siste årene. Dette materialet ga Krohn et godt utgangspunkt for å skaffe Ingrid coacher som var interessert i å utvikle henne som golfspiller.

TOEFL-testen som alle må ta, tok hun i januar.

Valgte Alabama

På bakgrunn av Krohns hjelp ble Ingrid kontaktet av coacher som fattet interesse for henne som golfspiller.

– Coacher som var interessert tok kontakt med meg og hadde spørsmål som jeg besvarte på mail, sier Ingrid.

På bakgrunn av dette fikk hun avtaler med coacher på tre forskjellige skoler i henholdsvis Kentucky, Alabama og Florida.

– Alle var hyggelige og imøtekomne, men det var mange faktorer og tilfeldigheter som gjorde at jeg tilslutt valgte University of South Alabama. Nå gjelder det egentlig bare å få bra nok karakterer, overleve russetiden og holde ut til august da jeg starter nytt liv i ”Sweet home Alabama”, sier hun med glimt i øyet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere