RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skole til innvandrere

Bydelene Bjerke og Stovner har mottatt til sammen 850.000 fra Utlendingsdirektoratet for å iverksette kvalifiseringsprogram for innvandrere som har oppholdt seg i Norge over lengre tid.

Groruddalen: Innvandrere som mottar sosialstøtteog som har bodd seg i Norge over lengre tid, skal nå få delta i en nye støtteordningen.
Kursing, arbeidspraksis og norskundervisning kombinert med tett oppfølging fra bydelen skal gi deltakerne en ny mulighet til å komme seg ut i arbeidslivet.
Det er mange som har vært på kurs og praksisplasser før. Dette er en mulighet for oss til gi dem en ny sjanse og tettere oppfølging, sier Helge Dønvold, kvalifiseringsansvarlig i Bydel Bjerke.
Nye stillinger
Bydel Bjerke har mottatt 400.000 kroner av UDI, og skal opprette to nye stillinger ut året for kvalifiseringsordningen. Rekrutteringen pågår og til sammen 15 deltakere vil bli plukket ut. Bydelen har valgt å fokuserer på somalere og irakere.
De to gruppen utgjør en stor prosentandel av de minoritetsspråklige i bydelen og mange i disse målgruppene er også arbeidsledige, forteller Dønvold.
Fordi deltakerne har oppholdt seg over lengre tid i Norge er det ikke språkferdighetene som er hovedfokuset i den nye satsingen i motsetning til introduksjonsprogrammet som nyankomne innvandrere gjennomfører. Dønvold forteller at det nye programmet er i stor grad yrkesrettet og at deltakerne skal delta på kursing som bydelen tilbyr andre grupper arbeidledige.
Mot fattigdom
Satsingen er et ledd i regjeringens arbeid mot fattigdom. Fordi deltakerne tidligere har vært avhengige av sosialstøtte er dette et forsøk på å gi dem en mer permanent tilknytning til arbeidslivet. Som deltakere i denne støtteordningen mottar de 15 utplukkete lønn for å delta på kurset i stedet for sosialhjelp, og til sammen ti millioner kroner har blitt fordelt på 13 prosjekter i syv kommuner.
I Oslo har syv bydeler mottatt disse midlene, hvorav Bydel Stovner har fått 450.000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere