*Nettavisen* Nyheter.

Skolebarna blir hørt

ERSTATTES: Fotgjengerfeltet blir lagt ned og erstattet av lysregulert gangfelt 50 meter lenger opp. Foto: Vidar Bakken

Akersposten har hatt flere artikler om det farlige gangfeltet i Vækerøveien. Nå vil Bymiljøetaten anlegge lysregulert gangfelt for å sikre skolebarna.

BJØRNSLETTA: – Endelig blir sikkerheten tatt på alvor. Når man bygger en ny, stor skole til mange hundre millioner kroner, så skal barna også ha sikker skolevei. Det har vi påpekt i mer enn et år, sier bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen (H).

Les også: Åttendeklassinger krever trygg skolevei

Farlig gangfelt

Gangfeltet overfor T-banelinjen på Bjørnsletta har vært en gjenganger i våre spalter. Utålmodige bilister legger seg ut av køen mot sentrum og dundrer gjennom gangfeltet for å nå ned til det doble feltet foran lyskrysset ved Bærumsveien. Den stående køen nedover gjør at barn på vei over i gangfeltet har problemer med å se trafikken som legger seg på utsiden av køen. Samtidig er det en bussholdeplass foran gangfeltet. Alt dette har skapt mange farlige situasjoner.

Les også: – Barna har ingen sjanse

Inn på budsjettet

Beboere, foreldre, elever ved Bjørnsletta skole og politikere har bedt Bymiljøetaten om å gjøre noe med dette og nå er svaret kommet. Etaten vil anlegge et signalregulert fotgjengerfelt i Vækerøveien ved Skogfaret. Dermed får elevene ved Bjørnsletta skole en direkte inngang til skoleveien som veldig mange elever bruker. Det nye fotgjengerfeltet kommer cirka 50 meter høyere opp enn dagens felt, som vil bli nedlagt. Dette ble muliggjort gjennom at byrådet i sitt budsjett doblet bevilgningene til trygging av skoleveier, hvor gangfeltet i Vækerøveien var ett av tiltakene som ble prioritert.

Les også: – Dette må vi få gjort noe med (se video)

– Jeg er lettet over at dette endelig kommer. Takk til Bymiljøetaten og ikke minst takk til alle som har engasjert seg i denne saken i lokalmiljøet. Det lokale engasjementet har vært svært viktig. Nå er det bare å få på plass lysreguleringen så raskt som overhodet mulig, sier Pedersen.

Les også:

Bjørnsletta skole – et forbilde

Her er elevene et kunstnerisk hesthode foran

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag