RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skolebrannen trolig påtent

Brannen på Mortensrud skole natt til tirsdag var sannsynligvis påtent. Et av byggene fikk store skader etter brannen og må kanskje rives.

Mortensrud: Det er ting som tyder på at det har vært innbrudd i bygningen og de tre arnestedene tyder på at brannen er påtent, sier etterforskningsleder Inge Sundeng ved Manglerud politistasjon.

Brannteknikere fra Krimteknisk avdeling jobbet tirsdag med å sikre spor fra brannstedet.

60 elever berørt

Det var kvart over ett natt til tirsdag at alarmen gikk på Mortensrud skole. Først gikk innbruddsalarmen. Et vekterselskap kom til og undersøkte området, uten resultat. Ikke lenge etter gikk brannalarmen på skolen. Brannvesenet og politiet rykket ut til den brennende bygningen på skolen.

Vekterne var rundt her, men så ingen i området. Så gikk brannalarmen, forteller vaktmester Thor Fang-Hauge som ble oppringt av vekterselskapet midt på natten.

Bygningen som brant inneholdt et fellesrom til andre klasse ved skolen. Rommet er ikke i kontinuerlig bruk og undervisningen blir derfor ikke mye påvirket av brannen. Men de seksti elevene som er berørt har mistet mye av skolemateriell sitt.

Det går greit i forhold til undervisningen, de to andreklassene har egne rom, men det ser ut som det er store skader og mye materiell er gått tapt, sier Thor Fang-Hauge.

Flere branner

Vaktmester Fang-Hauge kan fortelle at dette ikke er første gang det har vært branntilløp på skolen. En gang i høst hadde noen tent på avispapir som lå ved en vegg på en av bygningene på skolen. Ved tre tilfeller i høst har vaktmester Thor Fang-Hauge måtte tilkalle brannvesenet fordi noen hadde tent på de store søppelcontainerne som står utenfor skolen.

Det var tent på avispapir som var kastet i containeren, jeg helte på mer enn 100 liter vann, men det hjalp ikke. Nesten hver dag når jeg kommer på skolen har det brent i de mindre søppelkassene på skolen, forteller Thor Fang-Hauge .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere