RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skolebygg stenges etter vannlekkasje


Rektor ved Nordstrand skole, Anne-Karin Sunde, med moppen mandag denne uken. Etter helgens vannlekkasje måtte hele skolens A-bygning stenges fra tirsdag for å undersøke tak og vegger for fukt.
Rektor ved Nordstrand skole, Anne-Karin Sunde, med moppen mandag denne uken. Etter helgens vannlekkasje måtte hele skolens A-bygning stenges fra tirsdag for å undersøke tak og vegger for fukt. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Det er foreløpig et mysterium hva som forårsaket helgens vannlekkasje på Nordstrand skole.

NORDSTRAND: Det var tilfeldig at en ansatt kom forbi Nordstrand skole søndag og så de store istappene som hang ut fra vinduet. Det ble raskt slått alarm og en omfattende vannlekkasje ble avdekket.

LES SAKEN: Vannet fosser på Nordstrand skole

Vannet kom fra en vaskemaskin, som hadde pumpet ut vann gjennom hele helgen, trolig fra fredag. Maskinen sto i øverste etasje så vannet hadde rent gjennom hele bygget ned til kjelleren.

Foreløpig kan man konstatere at fire klasserom samt mat- og helserommet og noen rom i kjelleren er rammet av vannskader.

Mysterium

– Det ingen som forstår hva som har hendt, sier rektor ved Nordstrand skole, Anne-Karin Sunde.

En rørlegger har undersøkt vaskemaskinen, men fant ingenting feil med rørene. Vannet har kommet ut fra døren på maskinen, men det er ingen slanger som har hoppet av og alle koblinger ser intakte ut. Det er heller ikke funnet noe tetthet.

– Det hele er veldig mystisk for oss foreløpig, sier Sunde og roser hjelpemannskapet for rask og effektiv opprydding.

– Mannskap fra Oslo, Asker- og Bærum og Follo brann- og redningsetat deltok så opprydningen gikk veldig raskt. Alt vannet var oppe innen klokken fem søndag ettermiddag.

Stenges

Etter undersøkelser er det slått fast at det er behov for sanering av hele bygg A. Himlinger må ned og tak og vegger skal undersøkes for å se om det kan være mer vannskader.

– Resultatet er at hele det gamle bygget, A-bygget, blir stengt fra tirsdag og gjennom hele saneringsperioden, forteller Sunde.

300 elever fra 4. - 7. klasse befinner seg i dette bygget til daglig.

– Vi har løst dette ved at vi tar i bruk samtlige spesialrom. I tillegg får vi låne et rom på Nordstrand videregående skole som jo ligger rett ved siden av, forklarer rektor. Det er foreløpig uvisst hvor lenge saneringsperioden vil vare.

– Det kommer an på hvor mye fukt man finner i vegger og tak, sier Anne-Karin Sunde og legger til:

– Elevene skal påvirkes i minst mulig grad av dette og de skal være her, med unntak av én klasse som får rom på skolen ved siden av. I tillegg vil våre leietakere som bruker gym- og musikksal ikke kunne benytte seg av disse i saneringsperioden.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere