Skolegårdskjebne avgjøres 3. april

Marienlyst skole har i dag en stor skolegård, men ved rehabilitering og ny planlagt barnehage kan den bli betydelig mindre.

Marienlyst skole har i dag en stor skolegård, men ved rehabilitering og ny planlagt barnehage kan den bli betydelig mindre.

Vi frykter at barna vår skal miste en tredel av skolegården, sier FAU-representant Olav Storm.

MARIENLYST: Han tar nå initiativ til opprop mot deling av skolegården på Marielnyst.

Marienlyst skole skal rehabiliteres og får et høyere elevantall samt en seks avdelings barnehage. Totalt skal området romme nesten 1.000 barn i alderen ett til 16 år!

Dagens plan vil stjele cirka en tredel av store skolegård for bruk som inngjerdet uteområde for barnehagen. Dette er et område elever fra første til syvende klasse leker og sparker fotball på i frikvarter og i gymtimer. I tillegg kommer en egen innkjøring for biler med korttidsparkering og snuplass inne i dagens skolegård. Det mener vi er en dårlig løsning for både skolen og barnehagen, sier Storm.

Stridens kjerne

På skolens vestside ligger et avskjermet og grønt areal som tilhører Marienlyst skole, men som i senere år har blitt brukt av et fåtall voksne parsellhagedyrkere, cirka et 20-tall, uten noen form for skriftlig kontrakt med skolen.

I følge Storm har skolebyråden nå "fredet" området, som kun brukes noen sommermåneder, og som resten av året ligger øde, med det resultat at utbygger ikke kan benytte arealet optimalt for barnehagen som trenger trygge og gode uteområder.

Ber om engasjement

Det opplever vi som sløsing med arealbruken. Både skolens driftsstyre og FAU har arbeidet for å løse konflikten som dette har medført, og ber om at de styrende politikere ser på den foreslåtte løsningen på nytt! Vi ønsker barnehagen velkommen, og vil gi barna et trygt og grønt uteområde med egen inngang til både inne- og uteområder. Og uten fare for å bli truffet av baller som kommer susende fra de "store" skolebarna, oppfordrer Storm og ber folk engasjere seg.

Saken skal opp i byrådet 4. april. Foreldre må engasjere seg for den best mulige løsningen for nye Marienlyst skole nå!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag