*Nettavisen* Nyheter.

Skolehjelpen til unnsetning

Er du en av dem som vrir seg i håret når poden skal ha hjelp til leksene? Frykt ikke, det er hjelp å få.

Nydalen: Slitte og tomme lokaler i naboblokka til det gamle Priorbygget i Nydalen skal få ny glans gjennom det nyoppstartede firmaet Skolehjelpen AS, som primært vil drive med leksehjelp for elever i grunnskolen.
Vi kom på ideen etter å ha hørt om lignende tilbud i USA og Tyskland. Vi pratet med venner og kjente som ikke hadde hørt om noe slikt i Norge, sier en smilende fornøyd Monica Hall.
Hennes makker Henriette Bienek Mosbakk skyter inn:
Vi hører stadig om flere foreldre som sliter med de enkle brøkene og regnestykkene etter tiår uten trening. Har du tre barn og er i full jobb, så er det klart at det å skulle sette seg inn i nye læreplaner og delta aktivt i barnas læringsprosess i tillegg til husarbeid, kan bli mye å rekke over. Da er vi her for å hjelpe, fortsetter hun.
De to gründerspirene, som begge er lærere, er fornøyde med lokalene. Med et venterom for foreldre, et kontor, to ressursrom samt plass til flere båser som deler gruppene fra hverandre, skal Skolehjelpen AS drive sitt daglige virke.
Vi vil skape en åpen og romslig atmosfære, ikke faste vegger, men gjerne skillevegger på hjul, slik at vi kan forme rommet etter hvilken aktivitet vi driver med. Vi har tenkt oss å krydre tilværelsen for barna. Kanskje invitere en god forteller til å fortelle om 2. verdenskrig eller kanskje et eventyr? Det er viktig at barna synes det er gøy å lære.

Skal endre holdninger


Mange foreldre sliter ofte med å motivere barna og danne gode lekserutiner. Barna synes gjerne læring er kjedelig når de er slitne etter en aktiv skoledag. Hvis foreldre i tillegg ikke har tid eller ressurser til å ta opp tråden hjemme, kommer man lett på feil vei.
Skolehjelpen har derfor ambisjoner om på sikt å kunne tilby kursing i motivasjon og enkel matteregning for foreldrene. Dette kan gi et par vink i riktig retning. En annen utfordring kan være sommeren. Elevene har hele to måneders ferie og foreldre ofte to-tre uker. Resultatet blir lett at barna overlates til seg selv.
Jeg har hørt lærere ytre bekymring over at barn i første klasse som akkurat har lært å lese, glemmer mye av sine nylærte ferdigheter i løpet av sommeren. Det er jo klart at når en syvåring går to måneder uten å se en bokstav eller åpne en bok, så glemmes mye av de grunnleggende kunnskapene.

Et sted å lære...

Til tross for hyggelige omgivelser, sosialt miljø, frisk frukt og læring med artig vri er det viktigste at barna kommer ut fra Skolehjelpen AS med et klokere hode.
Det er viktig med en balanse mellom det seriøse og morsomme skyter Henriette inn. - Det er ikke vi som skal gjøre leksene for dem tross alt, vi er der for å veilede og hjelpe.
Er det spesielle fag dere underviser i ?
Leksehjelpkursene vil omfatte alle fag. I tillegg tar vi sikte på å sette opp spesialkurs etter behov. For eksempel i mattematikk. I første omgang blir det fag i grunnskolen, men vi er også åpne for å undervise for elever på videregående dersom det skulle være interesse for det.
Alle fag? Matematikk og blokkfløytespilling i samme rom..?
Det er klart at vi ser koblingen der, men som vi pleier å si: Vi finner alltids en løsning! Vi har dører som kan lukkes og flere ulike rom, så jeg tror ikke det skal bli noe problem.
Leksehjelperne har åpne dører også for barn med spesielle behov.
Det er klart vi er åpne for alle. Vi har planlagt ressursrom som kan brukes til privatundervisning for barn med spesielle behov, veiledningstimer med den enkelte elev og rom for et lite bibliotek. Her er det åpne muligheter! utbryter de.

Tro på suksess

Og prisen på gildet?
Vi har satt prisen på to timer fast undervising i uka hele høstsemesteret fra august frem til jul på 5250 kroner. Vårsemesteret som er noe lengre ser vi for oss mellom fem og seks tusen kroner for to timer i uka.
Har dere noen bestillinger i boks i forkant?
Nei, det har vi ikke, men vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra venner og bekjente som etterlyser et slikt tilbud, avslutter de.
Leksehjelpen AS holder åpent hus i midten av august, så snart lokalene er klare til bruk. Les mer om SKOLEHJELPEN AS på www.skolehjelpen.com. Nettsiden vil være oppe i løpet av august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag