RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skoleleie stjerner

For en utvikling! Mange har gått fra å være skoleleie og uinteresserte til å engasjere seg 100 % og virkelig levere.

Lindeberg: Dette sier en meget begeistret dramalærer på Lindeberg skole, Mette Møistad Olsen.
Jeg er veldig stolt av elevene mine. Dette har gått over all forventning, fortsetter hun. Elevene i dramagruppa hadde première på musikalen "West Side Story" torsdag 6.april. Da hadde de tre forestillinger, samt to til dagen etter. Foreldre og elever fra Lindeberg skolene var invitert, og salen rommet i overkant av 100 personer til hver forestilling.

Gjengoppgjør

"West Side Story" handler om to gjenger som heter Sharks og Jets. De er bitre rivaler og hater hverandre sterkt. Uvennskapet når nye høyder da Maria fra Sharks og Tony fra Jets forelsker seg i hverandre, og nekter å la noen skille dem. Det hele ender med at gjengene braser sammen i et kjempeoppgjør, og at Tony etterhvert blir skutt og drept.
Det har vært kjempegøy. Hard jobbing, men absolutt verdt det. Alle burde prøve seg innenfor musikk, dans og drama, sier Michael Mwamidi, alias Tony. Han får støtte av medspiller og kjæreste på scenen Shazonia Ansari (Maria).
Vi fra valgfagsgruppa har blitt veldig knytta til hverandre og jeg har fått mange nye venner, sier hun.

Ut av skallet

Forestillingen oste selvtillit og spilleglede fra ungdommene. Kjærlighet, hat, vennskap og ungdomsliv uttrykkes gjennom sang, dans og skuespill. Ifølge Møistad Olsen har elevene hatt en voldsom utvikling.
Det har vært så flott å se unge jenter og gutter som har vært flaue og uinteresserte utvikle seg til å bli trygge og engasjerte. Nå er det mer flaut å ikke være med på alle lekene og øvelsene vi har, vet du. For ikke å snakke om å gjøre kjærlighetsscener med den største selvfølgelighet.
Nå håper hun at dramagruppa får fortsette som valgfag.
Noen syns jo at dette kun er et såkalt kosefag. Men det er jeg helt uenig i. Det er hardt arbeid, og man lærer mye. Dessuten blir man trygg på å stå foran forsamlinger og man får en selvtillit som sier at man har noe å bidra med, sier hun engasjert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere