*Nettavisen* Nyheter.

Skolelunsj

Da jeg for en tid siden besøkte en del grunnskoler i Sverige for å bli informert om visse sider ved driften av skolene, kunne jeg ikke unngå å legge merke til flere av de positive sidene ved de obligatoriske skolelunsjene.
Elevene lærte seg til å ta ansvar og samarbeide om lunsjen. De lærte seg bordskikk, å ta hensyn til hverandre under måltidene, og ikke minst respekt for maten og lunsjen generelt.

Da rektorene hørte at vi ikke hadde fast skolelunsj for alle grunnskolene i Norge, så de forundret ut og spurte blant annet om hvordan det påvirket skolearbeidet, om skolene ikke hadde noe ansvar for å lære barna matvaner i fellesskap og om ikke dette førte til usunne og mangelfull ernæring i skoletida ved at elevene enten ikke hadde med seg mat, eller spiste usundt?
Det er all grunn til å ta disse problemstillingene på alvor ikke minst fordi forsking viser at sunne matvaner på skolen fører til bedre skoleresultater for den enkelte elev.
Det blir for enkelt og urettferdig i denne sammenheng å kun henvise til at ernæring er foreldre/foresattes sitt ansvar alene. Jeg ser derfor med glede på at en eventuell rød/grønn regjerning vil innføre forsøk med skolelunsj. Skulle dette skje vil jeg gjerne at Bydel Østensjø skal bli prøvebydel for gratis skolelunsj til beste for våre barns helse og læring.

Arnfinn Aabø
Bydel Østensjø

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag