Gå til sidens hovedinnhold

Skolene rammet, men ingen krise

Nordre Aker-skolene merker økt fravær som følge av influensaen. Men så langt er det ikke krise noen sted, melder skolene selv.

NORDRE AKER: En ringerunde til grunnskolene i Nordre Aker mandag ettermiddag viser at samtlige skoler har hatt høyere fraværsprosent enn vanlig de siste ukene.

Ved flere av skolene lå fraværet i forrige uke på om lag ti prosent av elevmassen. For eksempel var 41 av 550 elever borte fra Disen skole i forrige uke, på Grefsen var om lag 50 av 442 elever borte, mens på Kringsjå var 50 av 365 elever borte på grunn av sykdom.

På Ullevål skole meldes det om en økning av antall elever som var borte i begynnelsen av denne uken, i forhold til tidligere.

Prosentmessig størst fravær har Maridalen skole hatt. Mandag denne uken var 21 av 55 elever borte. Før denne uken hadde skolen stort sett vært skånet for det helt store fraværet, får Nordre Aker Budstikke opplyst.

Ingen av skolene Nordre Aker Budstikke har snakket med melder å ha hatt større sykefravær blant lærerne enn vanlig, og undervisningen har dermed ikke blitt påvirket som følge av influensaen.

Skolene understreker at ikke alt fraværet automatisk kan knyttes til svineinfluensaen, men kan skyldes andre ting. Flere skoler melder om både tilfeller av både omgangssyke og forkjølelse.

Bydelen er ennå ikke ferdig med vaksineringen av risikogruppene. Vaksinering av disse fortsetter i helsestasjonen i Nydalsveien 21 fra klokken 16 til 20 tirsdag kveld, og på onsdag. Se bydelens nettsider for mer informasjon

Så snart det er mer vaksine tilgjengelig, vil barn utenom risikogruppen bli vaksinert. BArn i skoleader vil få tilbud om vaksinen på skolene. Les mer om der her.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene