RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skoleplass til alle på videregående

Hele 90,6 prosent av søkerne fra Oslo har kommet inn på førstevalget sitt. Dersom du står på venteliste kan du regne med å få plass likevel.

Oslo: Førsteopptaket til videregående skoler var klart og lagt ut på internett allerede 10. juli. Tall fra Inntakskontoret i Oslo forteller at de aller fleste har fått tilbud om skoleplass på sitt primærønske. Altså er det mange fornøyde skoleungdommer som vandrer i Oslos gater for tiden. Eller på en strand på Kreta for den sags skyld. Hele 90,6 prosent har fått førstevalget sitt. Det vil si 12.151 elever fra Oslo.
Fristen for å takke ja går imidlertid ut fredag 21. juli. For å svare går du inn på vigo.no og logger deg inn med brukernavn og passord. Deretter velger du å svare ja eller nei til det tilbudet du har fått. Her kan du også bestemme om du ønsker å stå på venteliste hvis du har tilbud om det. Dersom du velger å stå på venteliste vil du automatisk miste den plassen du fikk i første inntaksrunde hvis det åpner seg plass på den skolen og kurset du står på venteliste for.

Ventelistene får plass

Dersom du føler deg uheldig for at du står på venteliste så er det gode nyheter til deg. Etter første inntaksrunde er det 413 elever som ikke har fått tildelt plass. Enda. Utdanningsetaten regner nemlig med at samtlige ungdommer med rett til utdanningsplass vil få et tilbud i andre opptaksrunde. Etter planen vil dette være klart rundt 10. august. Da er det fortsatt tid til å kjøpe førsteskoledag-antrekk og nye skolesaker til første skoledag som er 21. august.
Ut fra erfaringer tidligere år vil en god del takke nei til plass og rundt 500 inntatte vil la være å møte fram til første skoledag, skriver Utdanningsetaten i sin pressemelding.

Flest vil til Stovner

I Groruddalen er det Stovner videregående som er den mest populære skolen blant ungdommer som bor her. Det er slik at inntil 50 prosent av plassene tilgjengelig på en skole tildeles søkere fra samme region. De resterende 50 prosente fylles opp med søkere fra hele byen. Stovner videregående er på toppen for hele Oslo når det gjelder å fylle opp kvota for søkere fra egen region med hele 92,3 prosent. Nordstrand er imidlertid den skolen i Oslo som har størst prosentandel inntatte fra egen region med 100 prosent. Sentrumsskolene har lavest andel. Alle de seks sentrumsskolene Elvebakken, Fagerborg, Foss, Hartvig Nissen, Oslo handelsgymnasium og Oslo katedralskole ligger alle på rundt 50 prosent.
Verken inntakskontoret eller Stovner videregående skole var idag tilgjengelig for kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere