*Nettavisen* Nyheter.

Skoleprosjekt blir veldedighetsside

Giverglede: Kristian Bergh og Jonas Wetting håper at dokumentasjon på hva pengene skal gå til vil føre til større giverglede blant unge folk. Foto: Andreas Lindbæk

Kristian Bergh og Jonas Wetting skal over tre år utvikle en veldedighetsside på internett. Målet er å få ungdommen til å engasjere seg mer.

OSLO: De to studentene har tro på at ungdommens terskel til å gi penger til veldedighet vil øke om de vet hva pengene går til.

– Vi ønsker å dokumentere hva pengene til hver enkelte gir på vår nettside. Grunnen til dette er at mange ungdommer savner tilbakemelding på hva egentlig pengene de gir går til. Derfor skal vår nettside være en infokanal hvor hver enkelt giver kan se i detaljer hva pengene egentlig går til, opplyser Jonas Wetting.

Egen organisasjon

Studentene, som går første året BIs Entreprenørskapslinje, startet skoleåret med å opprette frivillighetsorganisasjon My Good Act.

Videre har de utviklet siden www.mygoodact.com , hvor giverne skal registrere seg som brukere.

– Vår nyskapning er internettsiden www.mygoodact.com som kan ligne på Facebook, men som fokuserer på samfunnsprosjekter innen fattigdom, klima, krig og urettferdighet. Ved å ha en bruker på vår internettside skal man kunne se hvor mye penger som går til de forskjellige prosjektene og man føler også at man er en del av det. Det gir en større giverglede, mener de to.

Grundig dokumentert

De har i tillegg til hjemmesiden inngått et samarbeid med Frelsesarmeen for å holde en julefeiring på juleaften for Oslos trengende.

– Vi skal ha grundig dokumentasjon av våre prosjekter med bilder og video som blir lagt ut løpendes på vår internettside, sier de og håper at dette vil føre til større giverglede blant ungdommen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.