RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skoler i uvisse


SVs Knut Even Lindsjørn (t.h.) leder bystyrets kultur- og utdanningskomité. Han mener Manglerud vgs. må bestå og har besøkt skolen to ganger i høst.
SVs Knut Even Lindsjørn (t.h.) leder bystyrets kultur- og utdanningskomité. Han mener Manglerud vgs. må bestå og har besøkt skolen to ganger i høst.
Behandlingen av Skolebehovsplanen er utsatt til januar. – Det er for mange ubevarte spørsmål, sier Knut Even Lindsjørn (SV).

MANGLERUD/RÅDHUSET: I forrige uke bestemte bystyrets kultur- og utdanningskomité seg for å utsette behandlingen av den omstridte Skolebehovsplanen.

I planen er det blant annet foreslått å legge ned Manglerud videregående skole (vgs.) til fordel for en stor ungdomsskole, samtidig som Høyenhall og Abildsø skoler foreslås omdannet til rene barneskoler, som blant annet skal avlaste barneskoler i Bydel Nordstrand.

Ubesvarte spørsmål

Leder av kultur- og utdanningskomiteen, Knut Even Lindsjørn (SV), mener Skolebehovsplanen er så viktig at den krever grundigere behandling. – Avtalen var at en så stor sak skulle vi i komiteen få før sommeren. Vi fikk den ikke før i september, midt i budsjettbehandlingen, og jo mer vi jobber med den, jo flere spørsmål dukker opp, sier Lindsjørn.

Utsatt til januar

– Som komiteleder mente jeg det var uansvarlig å ferdigbehandle en plan med så mange ubevarte spørsmål nå, derfor setter vi oss nå ned og fortsetter behandlingen. Vi tar sikte på å avgi vår innstilling 13. januar, så saken kan behandles i bystyret 27. januar, sier Lindsjørn.

Får være på Manglerud

Lindsjørn har tidligere sagt til Nordstrands Blad at han er imot forslaget om å legge ned Manglerud vgs. og etablere store, rendyrkede barne- og ungdomsskoler.

Nå viser det seg at Manglerud vgs. uansett må bli på Manglerud inntil videre, selv om en nedleggelse og flytting til Bjerke vgs.skulle bli vedtatt av bystyret.

– Fra Utdanningsetatens side er det blitt sagt at det ikke er plass på Bjerke nå. Hvis forslaget deres går igjennom, vil de ansatte på Manglerud være ansatt på Bjerke, men fortsatt holde til på Manglerud inntil videre, sier Lindsjørn.

Dårlige prosesser

–Dette sier litt om hvor dårlig denne prosessen har vært, og i flere skolekretser er det misnøye med prosessene rundt Skolebehovsplanen, sier Lindsjørn.

Mange har for eksempel reagert på at høringen kom i sommerferien.

– Vi får reaksjoner fra mange kanter i byen, og de må vi ta på alvor, sier Lindsjørn, som fortsatt har som mål å redde Manglerud vgs.

– Jeg jobber jo for at Manglerud skal bestå. Vi trenger den skolen inn i fremtiden, fastslår Lindsjørn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere