RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skolerevy i 70 år

Romjulen er arbeidstid for 250 elever ved Nordstrand videregående skole. Da forberedes nyårets skolerevy.

NORDSTRAND: Ut i fra hver eneste krik og krok på Nordstrand skole tyter det ungdommer nå i romjulen. Noen bærer kabler og lysutstyr. Andre sitter og syr på en grønn kjole til åpningsnummeret. Likevel er det en viss ro blant de unge. De er i rute i år.

Nostalgi

"Nostalgi - 70 aar passerer i revy" er Nordstrandrevyen 2006 kalt.
Vi feirer 70 årsjubileet med å se tilbake og mimre, sier instruktør Sara Utnem Dermed kan vi forvente både harselas med samer og tilbakeblikk på Portveien 2.
I år blir det mye mer show, forteller revysjef og skuespiller Mari Langsveen. Årets revygjeng har nemlig lagt langt mer vekt på sang og dans enn tidligere år. Alle som er med må både synge og danse. Det er ingen vei utenom.
Vi synes det blir en bedre helhet på det hele i år når alle synger og danser, sier revysjef Gard Kopstad. 9. januar neste år går åtte skuespillere opp på scenen i det gamle folkebadet på skolen.
Det er åtte sinnsykt bra skuespillere i år, skryter instruktør Jørgen Bang. Gjennom auditions ble åtte ivrige skuespillerspirerplukket ut til forestillingen, på tvers av trinnene.
I denne revyen er det lagt like mye vekt på alle skuespillerene. Vanligvis er det noen som bli trukket mer fram enn andre, men det synes jeg ikke det blir gjort i år, sier revysjef Langsveen.

Utsatte premieren

Scenen til Nostalgi-forestillingen er relativt enkel.
Det er litt black box-aktig på scenen og så klæsjer vi på med gode skuespillere, rekvisitter, lyd og lys, forklarer instruktør Utnem. Og dermed skulle oppskriften på en god skolerevy være i boks.
Premieren på Nordstrandrevyen har i siste liten blitt utsatt.
Plutselig viste det seg at fem andre skolerevyer skulle ha premiere samme dag, og selv om vi alltid pleier å være de første valgte vi å utsette premieren til mandagen i steden, informerer Langsveen. Så gjenstår det bare å se om jubileumsforestillingen svarer til forventningene. Plakaten er i hvertfall forhåndsgodkjent av rektor i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere