*Nettavisen* Nyheter.

Skolesenteret på Bjørnholt

Nordstrands Blad har et intervju med Aud Kvalbein (Krf) 1. februar om Peer Gynt-skolen. Jeg har lyst å kommentere eller korrigere litt det Aud kvalbein sier om beliggenheten.

Dette sier Liv Jorunn Eriksen som sitter for SV i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand.

Aud Kvalbein sier i intervjuet at "skolen ble etter lokalt ønske lagt i Steinbruddet på Bjørnholt, slik at man kunne få bort dette såret i naturen. Jeg satt som politiker i bydelsutvalget også på det tidspunktet. Hovedargumentet var faktisk å binde Bjørndal og Mortensrud/Lofsrud sammen med et skolesenter. Bjørndal på det tidspunktet var nesten som en "blindtarm" i bydelen mht kommunikasjon, og det var viktig å lage et attraktivt og aktivt skolesenter hvor folk fra begge bydelsområdene kunne møtes. Bydelen hadde også en visjon om at i dette skolesenteret kunne også voksenopplæring for våre innvandrere tilbys, slik at senteret ble for aller aldersgrupper.

For hele bydelen

Men skolesenteret på Bjørnholt binder ikke bare samme Mortensud/Lofsrud i en nord-syd akse.

Skolesenteret ligger langs Ljabruveien som går i øst-vestlig retning og binder Holmlia og Hauketo/Prinsdal sammen med Klemetsrud. Slik ligger faktisk skolesenteret geografisk sett i et kommunikasjonskrysspunkt eller et slags "veikryss" som binder alle de store boområdene i bydelen sammen, sier Eriksen. Det er viktig for bydelen at ungdommene fra de fem bydelshjørnene kan møtes på dette skolesenteret på Bjørnholt. Og derfor er det også så viktig for bydelen at dette skolesenteret kunne få beholde navnet Bjørnholt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag