Skoleutvidelse koster 60 millioner

SLIK BLIR DET: Slik vil skolen se ut etter utbyggingen.

SLIK BLIR DET: Slik vil skolen se ut etter utbyggingen. Foto: Illustrasjon: Arc uno as

Tonsenhagen skole skal utvides og pusses opp for 60 milloner, slik at den kan huse 138 elever mer.

BYGG E: Med aktivitetsskolen. Foto: Illustrasjon: Arc uno as

NY GYMSAL: Skolen sett fra Anna Rogstads vei II, med den nye gymsalen til venstre og eksisterende skole rett frem. Foto: Illustrasjon: Arc uno as

BJERKE: Først var det sagt at skolen skulle stå ferdig i januar neste år. Nå er fristen utsatt til høsten 2014.
Arbeidet vil derimot starte allerede i april. Mens den bygges ut skal skolen være i drift. Dette vil få flere innvirkninger for elevene ved skolen.

– Uteområdet blir innskrenket mens utbyggingen foregår. Så skolegården blir mindre og det vil variere hvilke deler som er åpen etter hvor de bygger, sier rektor ved skolen, Elna Meyer.

Undervisningen endres

Det er ikke bare uteområdet som blir påvirket av byggingen. Også undervisning vil bli omorganisert mens byggingen pågår.

– Vi har en paviljong som aktivitetsskolen vanligvis bruker som vil være i bruk som klasserom under byggeperioden, sier Meyer.

Skolen har allerede startet omorganiseringen av undervisningen, slik at alt skal være klart til byggeprossesen starter.

– Vi har tatt i bruk et spesialrom som vanligvis brukes til undervisning i musikk, tekstil og naturfag. Der er det nå undervisning hele tiden.

Til tross for at det blir trangt om plassen i en periode ser ikke rektoren på dette som et problem.

– Når vi vet hvor fin skole vi kommer til å få, får vi tåle en byggeperiode, sier rektoren.

En tre-parallell skole

Frem til nå har Tonsenhagen skole vært en to-parellell skole fra 1-7 trinn. De siste årene har det vært behov for å utvide skolen til tre klasser per trinn. Den store tilflyttningen til skolens område skal være årsaken til at den nå er behov for å utvide barneskolen.

– De siste årene har vi hatt økt tilflyttning til skolen. Noe som gjør at vi allerede har tre klasser i første til fjerde trinn, sier Meyer.

LES OGSÅ: – Elevtallene tar nesten pusten fra oss.

Etter utbyggingen vil skolen øke elevttallet med en parellklasse hvert skoleår. Dette er grunnen til at den nå utvides med 2000 kvm.

– Utvidelsen skal omfavne to nye tilbygg til den eksisterende skolen. Samtidig skal vi bedre den universelle utformingen og pusse opp aktivitetsskolen, sier Prosjektleder i Undervisningsbygg Knut Vidar Gule.

Ut på anbud

Tonsenhagen skole er et stort prosjekt og prisen på utvidelsen er beregnet til 60 milloner kroner. Hvem som får oppgaven med å utføre millonprosjektet er foreløpig uklart.

– Vi legger ut prosjektet på anbud i februar, sier Gule.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.