RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skolevalget: – Ikke lett å bestemme seg


Amalie Schumann 17), Sara Kandahl (17) og Kristina Bjørnstad (16) synes det er vanskelig å finne fram i partijungelen. Tirsdag formiddag stemte de ved skolevalget på Elvebakken.
Amalie Schumann 17), Sara Kandahl (17) og Kristina Bjørnstad (16) synes det er vanskelig å finne fram i partijungelen. Tirsdag formiddag stemte de ved skolevalget på Elvebakken. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Elvebakken-elevene Amalie Schumann (17), Sara Kandahl (17) og Kristina Bjørnstad (16) synes det er vanskelig å finne fram i jungelen av valgflesk. Men billige og lettkjøpte løfter har de ingen sans for.

ELVEBAKKEN: Det er skolevalg på Elvebakken videregående skole. På en av Oslos mest populære skoler er kantina stappfull av elever. Og partiene har rullet ut sine styrker, godt bevæpnet med brosjyrer, merchandise, plakater og godt trente ungdomspolitikere. Det går prestisje i å kapre velgere, og kanskje nye medlemmer på profilerte Elvebakken.

Liker ikke sleipe løfter

Høybråten-jentene Amalie, Sara og Kristina tar en pause fra valgkampen. De sukker litt. Bortsett fra Amalie som vet hva hun skal velge, synes jentene det er vanskelig å bestemme seg.

– Vi har ikke satt oss så nøye inn i valgprogrammene. Men vi er opptatt av skole, miljø og prisene på kollektivtransport, sier jentene.

Men sleipe valgløfter liker de dårlig.

– Vi har hørt at noen Foss-elever ble lokket med løfter om lavere priser på alkohol og tobakk. Det er sikkert en del som har blitt lurt av sånt.

Amalie går for Arbeiderpartiet.

– Jeg liker måten de gjør ting på. Det hadde vært fint om de kan ta over makten i Oslo, sier Amalie.

Resultatet fra skolevalget i Oslo ventes og være klart 20.00 tirsdag kveld. Her kan du sjekke resultatet fra din skole.

SE FLERE BILDER FRA ELVEBAKKEN HER!: Skolevalg på Elvebakken

– Noen rynker på nesa

Åsmund Øvergaard (15) er på valgkamp for Rød Ungdom. Det er ikke alltid like lett.

– Det er varierende hvordan vi blir tatt imot. Noen er positive, mens andre rynker på nesa. Det viktigste er uansett å komme i prat med ungdom. De er mest opptatt av skole. Men hva ungdom synes er viktig kommer også an på hvor de kommer fra, sier Øvergaard.

De røde ungdommene var forsterket med toppkandidat Bjørnar Moxnes. Og de andre ungdomspartiene rullet også inn tungskytset. Først kom AUF-leder Eskil Pedersen. Og ham var det mange som ville prate med.

Deretter brøt det ut applaus. Og det var for ordfører Fabian Stang (H). Han gikk rett bort for å prate med Unge Høyres Simon Berger fra Nordstrand. Han får et klapp på skuldra av Stang.

Og Berger er storfornøyd med dagen så langt.

– Vi har vervet to medlemmer. På annen skole fikk vi ti nye medlemmer. Det er veldig bra, sier Berger.

Han og partikollega Jenny Clemet von Tetzschner er opptatt av å få fram forskjellene mellom partiene.

– Mange er i tvil om hvor forskjellene ligger. Og det er forståelig. Vi er opptatt av å få fram nettopp det, sier von Tetzschner.

Del på Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere