RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skolevei endelig sikret

Høyres gruppeleder i bystyret Bård Folke Fredriksen sier at det grundige arbeidet som er gjort av FAU ved Bestum skole og Ullern Avis Akerspostens fokus på saken bidro til nye midler for sikring av skolevei.

Bestum: I de borgerliges tilleggsinnstilling for budsjettet 2007 ble det satt av 3 millioner kroner til sikring av skoleveiene rundt Bestum skole. Med dette blir det endelig fortau i den trafikkfarlige strekningen i Bestumveien, mellom Holgerlystveien og Vækerøveien. I tillegg vil det bli gang/sykkelvei i Ullernveien og separat gangbro over Lilleakerbanen.
- FAU ved Bestum skole har forberedt et veldig godt saksgrunnlag. I tillegg har rådhuset blitt godt kjent med saken gjennom Ullern Avis Akersposten, sier leder for Høyres bystyregruppe og leder av finanskomiteen, Bård Folke Fredriksen.

Komplisert

Vi møtte Folke Fredriksen og leder av driftsstyret ved Bestum skole, Carl Oscar Pedersen i den omtalte Bestumveien og fikk merke hvor nærgående bilene kan være på den fortausløse strekningen.
- Dette er en vei med et komplisert trafikkbilde med trikken tett inntil og biltrafikk i begge retninger på den trange veien. Dette har FAU ved skolen dokumentert nøkternt og grundig både skriftlig og ved hjelp av bilder, sier Folke Fredriksen.
- Jeg vil gjerne at avisen skal vite hvilket arbeid FAUs trafikkomité med Paul Høiness i spissen har nedlagt. Det har vært avgjørende for at dette arbeidet snart kan settes i gang: Høiness kunne dessverre ikke komme i dag, sier Pedersen, som er leder av Ullern Høyre.
Pedersen har selv vært en aktiv pådriver når det gjelder sikring av skoleveien og har ikke minst vært svært aktiv i forhold til rehabilitering, ombygging og nybygg ved Bestum skole.

Lyttepost

- Det fine med Carl Oscar er at han er engasjert i alt som rører seg i området. Han er en tydelig pådriver og en "lyttepost" i bydelen. Hans bidrag kan være avgjørende for prioriteringer og tildeling av midler, sier Folke Fredriksen.
- Jeg er også veldig fornøyd med at det i siste omgang ble tildelt en million kroner til prosjektering av Ullernhallen. Det er en ting som jeg har kjempet for og som er viktig for å få prosjektet et skritt videre, sier Pedersen.
- I budsjettforliket har vi klart å realisere nye ting innenfor skole og idrett. Vi har blant annet prioritert anleggstilbudet i Oslo vest, som er mye dårligere enn i andre deler av byen, sier Folke Fredriksen.

Glade for vedtak

Under samtalen passerer to unge mødre i Bestumveien, veldig oppmerksom på trafikken og glade for å høre at det blir fortau på strekningen.
- Jeg er kjempeglad for dette vedtaket, sier Anne Aasen Gjærum.
- Dette har vi snakket om gang på gang og nå blir det endelig noe av, sier Anja Kjeldaas Nygaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere