RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skovheim jubilerer


JUBILEUMSFEST: Huset som Herman August Scheibler fikk oppført på Skovheim i 1913, huser nå Nanna Maries hjem. Det er i denne villahagen beboere og ansatte ved Kirkens Bymisjon Skovheim feirer trettiårs-jubileet tirsdag kveld.
JUBILEUMSFEST: Huset som Herman August Scheibler fikk oppført på Skovheim i 1913, huser nå Nanna Maries hjem. Det er i denne villahagen beboere og ansatte ved Kirkens Bymisjon Skovheim feirer trettiårs-jubileet tirsdag kveld. Foto: Foto: Gunnar Pedersen
Tretti gode år på Skovheim fortjener en frodig feiring mener beboere og ansatte. Tirsdag kveld blir det fest.

NORDSETER: Det er Kirkens Bymisjon (den gang Oslo indremisjon) som på slutten av 1970-tallet stod for utbyggingen av Skovheimområdet.

Del på Facebook

Visjon

– Sentralt i utbyggingen var ideen om å bygge mødrehjem integrert i et naturlig bomiljø, sier leder Marit Müller Nilssen.

– Nanna Maries hjem, Skovheim barnehage, Skovheim eldrebolig, rekkehusboliger, lavblokk og en felles møteplass i Skovheim allsenter reiste seg rundt visjonen «Skovheim skal være et sted der mennesker med ulik alder og livserfaring skal leve og fungere sammen»,. Den visjonen lever fortsatt, forteller hun.

Testamente

Skovheims historie går forøvrig tilbake til 1886 da tyskeren Herman August Scheibler (1854-1929) kjøpte området og etbalerte seg med kone og fire barn.

– Fortidens liv på Skovheim bidro vesentlig til det vi nå feirer, for i 1941 dør et av Scheiblers barnebarn, Nanna Marie, bare 19 år gammel. På dødsleie gav hun et vitnesbyrd som førte til at foreldrene testamenterte hennes del av arven til «foreldreløse, begavde piker som der skal ha sitt underhold og videre utdannelse». Det var opphavet til Nanna Maries hjem, forteller Müller-Nilssen.

Festskrift

Hun sier videre at et jubileum ikke bare gir anledning til å feire, men også refleksjon over utviklingens gang.

– Skovheim eldrebolig var tenkt å tilby billige boliger for eldre som kunne være «besteforeldreressurser» for barn ved Nanna Maries hjem. I dag fremstår boformen i Skovheim allsenter og eldrebolig som et innovativt eksempel på tilbudene som er under utvikling, kalt Omsorg +.

– Beboere og ansatte benytter derfor anledningen jubileet gir til sammen å lage et festskrift der utsagn og erfaringer fra livet i eldreboligen deles. En erfaring som kanskje kan være til nytte når det skal etableres tilsvarende tilbud, forteller Marit Müller-Nilssen.

Jazzkonsert

Men først skal det feires. I villahagen blir det i tirsdag kveld lett servering og jazzkonsert med Harald Bergersens trio.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere