RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skråblikk fra bunnen

Det er spilt tolv kamper av årets Tippeliga, og synet av tabellen er så grotesk at den kan frarøve enhver Lyn-person nattesøvnen i lang tid. Men det finnes ingen bortforklaringe av dette. Ligger man på bunnen av tabellen, så er man et bunnlag, og da har man fortjent å komme dit. Det som skiller mannen fra musen er hvordan man håndterer situasjonen når man kommer dit.

Vi kan krype inn i oss selv, og begynne å skylde på alle andre, eller så kan vi plukke opp hansken og kline til. Vi har begynt å bli flinke til å omstille oss i Lyn, og vi har blitt flinke til å møte motgang på mange ulike plan, og denne erfaringen skal få oss vekk fra bunnen, og ut av de økonomiske utfordringene vi står ovenfor.

Nettopp denne evnen tror jeg kommer til å bli avgjørende utover høsten. De siste årenes utfordringer utenfor banen har gjort oss til en ekstremt slitesterk og sammensatt organisasjon, og det skal fryktelig mye til for å vippe oss av pinnen. Etter tapet borte mot Tromsø var det samling i bånn, og spillerne fikk snakket ut internt, og sammen med trenerne. Alle steiner skulle snus, og ikke et ord skulle stå usagt. Stemmene ble hevet, meningene var mange og lidenskapen lyste av øynene på gutta.

Vi ligger på sisteplass, helt fortjent, men vi har sluppet inn tredje minst av alle lag i serien, vi har kun tapt en kamp med to mål (0 - 2 for Aalesund, 16. mai), og vi har kun tapt 4 av 12 kamper.

Jeg skal ikke skru opp forventningene og si at vi kommer til å vinne resten av kampene i sesongen, men jeg kan love dere følgende: Vi snur alle steiner vi kan, og vi gjør alt vi kan for at dette skal snu, og for at dette skal snu så fort som mulig. Og viktigst av alt, vi har personer som har evnen til å gjøre dette, og som har vært i krigen før. Det er godt å ha en spiller som Tommy Berntsen, som virkelig viser sitt sanne ansikt når behovet er som størst. Måten han evner å motivere de andre spillerne på, gjør at jeg ikke frykter for fremtiden i denne klubben. En strålende kaptein, en strålende person, og ikke minst en strålende spiller.

Før jeg skrur igjen kranen for denne gangen må jeg sende noen takkens ord til Bastionen, og ikke minst til Bastionens styre. Dette er en gjeng med frivillige personer som jeg har en følelse av at jobber dag og natt for denne klubben, og i min tid i Lyn har jeg ikke vært borti et mer velfungerende styre. Jeg er sikker på at de jobber minst fire til fem timer hver eneste dag, og det står4 det veldig respekt av. Særlig i disse tider. Jeg sier som Bastionens leder Marte Bruksaas så godt formulerte det på bastionen.no i forrige uke:

«Jeg vet det kan være en utfordring å heie på Lyn om dagen. Med økonomiske og sportslige problemer, er det sikkert vanskelig å være Lyn også. Dette er en oppfordring til alle dere som elsker i medgang, men som sliter når vinden blåser i mot. Det er nå de trenger oss. Vi må ikke la Lyns dårlige resultater gjøre at vi blir hjemme i sofaen. Vi må opp, ut og på stadion. Vi elsker Lyn i medgang og i motgang.

Vær der. Hver søndag!»

Kloke ord til ettertanke, fra en inspirerende og god leder.

God helg!

Joachim Westher Andersen

Røa og Lyn-supporter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere