RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SKRÅBLIKK: «Min barndoms synder»


Holmsens magasin på Høybråten legger ned.
Holmsens magasin på Høybråten legger ned.

Som liten hadde jeg – pussig nok, vil mange mene – evnen til å få lærere og andre voksne til å oppfatte meg som et lite englebarn. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har i alle fall kommet til at det er på tide å motbevise det hele.

Årsaken er at arnestedet for syndene jeg begikk i alderen 9 til 12 år skal legges ned, jeg snakker om Holmsens magasin på Høybråten.

Butikken er en institusjon for alle på Høybråten – stedet der jeg tråkket mine barnesko, og den ligger like over veien for Høybråten skole – stedet jeg lærte mitt ABC. Og selvom butikken kanskje er mest kjent for selge lamper, støvsugerposer, vaskemaskiner og annet elektronisk utstyr, var den i en årrekke mest kjent for å selge Lacryl for oss som vokste opp på Høybråten.

Kroner 3,50 kostet de herlige små pastiller, som var pakket inn i små hvite esker med gul dekor. Men det var forbudt å kjøpe dem i skoletiden. Derfor kan man jo bare forestille seg hvor mye adrenalin som pumpet i årene på en 10-åring som nennsomt klatret over nettinggjerde bak Høybråtens skolegård, løp de ti metrene bort til Holmsens magasin, kjøpte sin eske Lacryl, løp tilbake, klatret opp på muren, over nettinggjerde og inn i skolegården igjen.

Her måtte Lacrylen nytes bak skuret, for det var da vitterlig ikke lov å spise godteri i skoletiden – eller på hverdager for den saks skyld – selv om Lacryl faktisk er anbefalt av Grete Roede.

Det var farlig forbudt, men akk så godt. Når Holmsens magasin nå legges ned, er en epoke over på Høybråten. Jeg vil gjerne benytte sjansen til å takke Holmsen for å ha gitt meg muligheten til å begå synd i tidlig alder – friminuttene ville rett og slett ikke vært det samme uten.

Hege Bjørnsdatter Braaten Hege Bjørnsdatter Braaten, nyhetsredaktør

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere