RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kultbandet Frank Znort Quartet spiller gratis på Blå hver eneste søndag. ARKIVFOTO
Kultbandet Frank Znort Quartet spiller gratis på Blå hver eneste søndag. ARKIVFOTO

Skranglerock på Blå

«We fuck up your mondays», skriver Frank Znort Quartet om seg selv på Blås hjemmesider. Denne uka kan du la dem gjøre det med god samvittighet.

LØKKA: Er du av dem som tenker at søndagskvelder er forbehold avslapping og tidlig legging? Vel, du er nok en av mange. Imidlertid er det et kulturelt høydepunkt å få med seg smått legendariske Frank Znort Quartet på Blå på søndagskvelder, og ettersom det jo er påske og fri mandag førstkommende, kan dette kanskje være anledningen du har venta på.

Mykje lys og mykje varme

Bandet, som langt fra er en kvartett, spiller hver eneste søndag på Blå. Musikken spenner fra ska, reggae, rock, visepop og sigøynerrytmer, med innslag av trønderrock fra en ugandisk vokalist. Ja, du leste riktig, lite er mer stemningsfullt enn når «tamburinmannen» og vokalist Willy drar i gang Åge Aleksandersens «Mykje lys og mykje varme».

Konserten spilles som regel i tre sett, og hver eneste konsert gis ut i eksklusive liveplater. Det vil si at du kan kjøpe lodd og vinne forrige ukes konsert på cd.

Mens Frank Znort tidligere var relativt lurvete i kantene, begynner musikken å bli mer stuereint. For blodfans kan det selvsagt være noe trist, ettersom den virkelig hard core «Znort city»-følelsen har blitt litt borte på veien, virker det nå som om fanskaren har vokst til uante høyder, hva antall angår.

Polert

Frank Znort begynte sin karriere med å spille på bistroen i Gamelbyen, og ble for alvor et kultband da de spilte på nå nedlagte Grønlandshagen. Her var både pardans i trange, svette lokaler, utkastelser og manglende skjenkebevilgning en del av søndagene, men for dem av oss som opplevde konsertene den gangen – moro var det!

Frank Znort ala 2010 er mer stuereint, lydbildet er kanskje mer polert og det er helt klart en roligere bande som står på scenen søndagskveldene. Men det betyr ikke at stemninga er dårlig. Ukas kulturtips fra Østkantavisa blir derfor Frank Znort Quartet på Blå. Kom deg til Blå – gjerne tidlig, det blir fort fullt – og bruk 2. påskedag til å sove!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere