*Nettavisen* Nyheter.

Skranglete spillkonge

TESTET: Nokia N85 er en bra mobil for spill og moro.

Nokia N85 er en bra spillmobil. Bare synd den er så inni granskauen skranglete.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spillene i seg selv er intet mindre enn glitrende.

Klikk på bildet for å forstørre.

Menytastene reagerer dårlig på tastetrykk.

Klikk på bildet for å forstørre.

N85 kommer med en stort og OLED-skjerm.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

AMOBIL.NO: Å hoppe etter Wirkola er ingen lett oppgave. Nykommeren Nokia N85 slipper det, for forgjengeren N81 var en flopp.

Les vår test av Nokia N81

Som forgjengeren er N85 en spilltelefon i skyveformat. Spillsatsingen til Nokia heter fortsatt N-gage, og det er under dette ikonet i menyen du finner spillene på N85.

Spillene i seg selv er intet mindre enn glitrende. Både grafikk og underhodningsfaktor er på topp. Det følger med 15 spill når du kjøper en N85, riktignok kun prøveversjoner. Du får med lisens for å gjøre om ett av disse spillene til fullversjon.

Skrangleverk

N85 gir et solid førsteinntrykk med blanke flater og en vekt over gjennomsnittet. Dette inntrykket taper seg dessverre fort. N85 er ikke spesielt godt sammenskrudd, og vibratoren er et kapittel for seg hva gjelder skrangle-lyder.

Menytastene ligger på samme nivå, og reagerer dårlig på tastetrykk. Når du først har klart å trykke, bør du ha god tid. N85 er nemlig nokså treg i oppfatningen, og henger litt etter når du blar i menyene.

Positive sider

Det er heldigvis ikke bare sorgen med N85. Blant annet har den en stor og skarp OLED-skjerm, som er i sitt ess når den får vise bilder, video eller spill.

N85 er en smarttelefon med S60-menyene til Nokia, noe som gjør den velegnet til mer avanserte oppgaver som å vise dokumenter og synkronisere e-post og kalender. Plattformen gjør også at du kan installere flere programmer på telefonen hvis det er noe du savner.

Smarttelefoner har ofte dårlig batteri, men N85 kan skilte med riktig god batteritid til å være en avansert telefon med stor skjerm.

Her finner du alle våre mobiltester

Funksjonslisten er lang slik seg hør og bør for en telefon til over fire tusen kroner. GPS, Wi-fi, treningsprogram og naturligvis kjapp dataoverføring med super-3G er bare noe av det N85 kan skilte med. Kameraet er også av de bedre, med oppløsning på 5 megapiksler og autofokus.

På lydfronten stiller N85 sterkt. Den har utgang for vanlig mini-jack, og leveres med et minnekort på 8 GB, slik at du har plass til masser av musikk. Er du lei av musikksamlingen din, kan du svitsje over til den innebygde FM-radioen, som også har RDS.

FM-senderen som N85 kan skilte med, er imidlertid en vits, og fungerer ikke i praksis uansett hvor mye godvilje du legger til.

Sjekk hva leserne mener om Nokia N85

Summa summarum

Hvem passer så N85 for? Skal du ha en snerten skyvetelefon til musikk, er Sony Ericsson W595 et bedre og billigere valg.

Les testen av Sony Ericsson W595

Skal du ha det siste og råeste fra Nokia, legger du heller i en tusenlapp ekstra og kjøper N96, som gjør tilnærmet akkurat det samme som N85 og som har dobbelt så stort minne.

Les testen av Nokia N96

N85 er ingen dårlig telefon, men den har noen mangler som gjør det vanskelig å forsvare den forholdsvis solide prisen. Vil du ha en rå spilltelefon, er det allikevel ingen vei utenom N85.

Les hele testen av Nokia N85 på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag