RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NØDVENDIG: Kombinasjonen av kuldegrader og fuktig luft resulterer i isete bilruter. Da må det skrapes!
NØDVENDIG: Kombinasjonen av kuldegrader og fuktig luft resulterer i isete bilruter. Da må det skrapes! Foto: Illustrasjonsfoto

Skrap bilrutene!

Har man en garasje å sette bilen i om natten, blir det ikke is. Ellers må man nå frem med isskrapen.

OSLO: Vi hører det tidlig om morgenen. Kraftig skraping på isete bilruter. Vi har alle måttet gå til angrep på is som nærmest har bitt seg fast i glasset.Men det må til!

Vinter betyr is, og vegtrafikkloven er helt klar når vi skal ut og kjøre: Bilrutene må være rene for is! Både foran og på sidene.

En ting er at det er lovpålagt. Men mye verre blir det om dårlig sikt resulterer i et uhell - for ikke å snakke om en alvorlig ulykke.

Og skulle du ha sluntret med skrapingen og tatt sjansen på at det lille kikkehullet varmeapparatet har klart å lage er nok, kan det bli dyrt om en en møtende bil har påskriften POLITI.

Da blir det blålys i speilet - og i beste tilfelle et forenklet forelegg. Det fikk en en 51 år gammel mann i Østmarkveien på Oppsal sist lørdag kveld.

Konklusjon: Ha isskrapen i beredskap - og bruk den skikkelig før du begynner å kjøre!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere