Skreddersydd for DS

MORO: Historien er svak, men spilldesignerne har klart å utnytte DS-ens styrker.

MORO: Historien er svak, men spilldesignerne har klart å utnytte DS-ens styrker.

Som hånd i hanske! GTA: Chinatown Wars gjør seg godt håndholdt.

 

 

SPILLVERKET.NO: Da jeg hørte at Rockstar skulle slippe et Grand Theft Auto til Nintendos nusselige håndholdte brøt jeg ut i latter.

Men smilet på mine lepper forsvant fort. Tanken på denne barnevennlige og søte konsollen utsatt for spillenes svar på alt som er ondt i verden omtrent, var litt ubehagelig.

Les også: Vi kaster et blikk på sex i spillhistorien

Men denne uhellige toenigheten kom likevel til verden, i form av Chinatown Wars. Det skal vi egentlig være glade for.

Sandkassespill

For biltyveri og massemord gjør seg overraskende godt på DS-en. Grand Theft Auto: Chinatown Wars er en slags hyllest til de eldre spillene i serien.

Vi er tilbake i fugleperspektiv, altså 2D. Borte er dekningssystem i kamp, avansert fysikk og kunstig intelligens. Chinatown Wars er et sandkassespill av den gamle skole, riktignok med enkelte unntak.

Les også: Omfattende GTA på DS

Svak historie

Historien er Chinatown Wars' svakhet, og trekker helhetsinntrykket ned. Her er null stemmeskuespill, og de velregisserte og stilige filmsekvensene vi er vant til er byttet ut med tegneserieaktige stillbilder.

Hovedpersonen selv er en usedvanlig kjedelig og saueaktig fyr, som følger ordre uansett hva de går ut på, og uansett hvem de kommer fra. Han klager og banner underveis, men det hindrer ham ikke i å være GTA-verdenens svar på Tøflus.

Tross svakhetene ved historien er det likevel vanskelig å kjede seg i spillets univers, og nye elementer som dopsalg og den geniale PDA-en er godt implementert.

Spillet er noe så sjeldent som et Grand Theft Auto med varierte oppdrag, og de forskjellige minispillene gjør spillet til noe ganske unikt.

Morsom fetter

Grand Theft Auto: Chinatown Wars er et imponerende stykke arbeid. Jeg tror aldri jeg har opplevd et spill som er så skreddersydd for en konsoll.

Spilldesignerne klarer å utnytte DS-ens styrker, samtidig som konsollens akilleshæler kamufleres.

Til tross for en gjennomgående dårligere presentasjon, trenger ikke Chinatown Wars skamme seg i nærvær av sine tyngre forgjengere.

I stedet for å konkludere med at DS-iterasjonen er lillebroren til de andre spillene i serien, vil jeg heller si at Chinatown Wars er deres kule og morsomme fetter.

Les hele anmeldelsen av Grand Theft Auto: Chinatown Wars på Spillverket.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.