*Nettavisen* Nyheter.

Skremmer vekk bråkmakerne

Leder for Grønland og Gamlebyen frivillighetssentral, Ingvild Sirevåg og FAU-leder på Tøyen skole, Farid Shakoor er glad for at foreldrene engasjerer seg i nærmiljøet. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Bråkmakere var i ferd med å skremme Tøyen-elever innendørs på kveldstid. Nå har foreldre tatt ansvar.

TØYEN: Barna har vært redde for å gå til fritidstilbudet på Tøyen skole, fordi det har vært ungdommer som har hengt i skolegården på kveldstid og plaget dem, sier fersk leder av Grønland og Gamlebyen frivillighetssentral, Ingvild Sirevåg.

Tryggere

Sammen med foreldrene på skolen har hun nå tatt tak i situasjonen, og organisert natteravning.

Egentlig er det vel kveldsravning. Vi går mellom klokka 19 og 21. Men tilbakemeldingene vi får er at det allerede har hjulpet, sier Sirevåg, og får støtte av FAU-leder Farida Shakoor.

Jeg synes jo det er betryggende for meg som mor, og da tror jeg at jeg snakker for alle foreldrene her i området. Datteren min har spurt meg flere ganger om å få gå på fritidstilbudene de har på skolen på kveldstid, men jeg har følt at det var utrygt. Nå føler jeg meg trygg på at jenta mi har det bra, sier Shakoor.

Trenger flere

Jeg liker å bo på Tøyen, men når jeg hører historiere om voksne mennesker som er redde for å gå i butikken å handle, for de blir plaget av ungdommer, da synes jeg vi må gjøre noe, sier Shakoor, som er glad for engasjementet fra foreldrene.

Det er veldig, veldig fint at folk engasjerer seg, sier hun.

Nå etterlyser Frivillighetssentralen enda flere natteravner, for å bevare et trygt nærmiljø på Tøyen.

Det er jo en god mulighet for foreldre å bli kjent også, sier Sirevåg.Farida Shakoor

Annonsebilag