RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skremt av sprengning


Berit Bjerke viser fram noen av steinene sønnen fant etter sprengningen sist torsdag. – De kunne ha drept noen, sier hun. Foto: Trine Dahl-Johansen
Berit Bjerke viser fram noen av steinene sønnen fant etter sprengningen sist torsdag. – De kunne ha drept noen, sier hun. Foto: Trine Dahl-Johansen
På den gamle gartneritomta på Oppsal klargjøres det nå for bygging. Sprengningsarbeidet har skremt noen av naboene.

OPPSAL: En boligblokk i åtte etasjer er planlagt på tomta. Berit Bjerke bor bare 50 meter fra stedet. Fra boligen sin i Oppsalveien har hun god utsikt til anleggsområdet. Torsdag i forrige uke ble hun og sønnen Jan Olav skikkelig bekymret.

– Jeg hørte varsleuret for sprengning klokka 08.30 og tittet ut av vinduet for å se om jeg så noe. Når det smalt, fløy det 6-8 store steiner på størrelse med fotballer 40-50 meter opp i været. Det så ut som om noen av dem falt ned på andre siden av veien, forteller Jan Olav.

Steiner i akebakken

Senere på dagen tok han med seg hundene på luftetur og fant steiner på både gangstien og helt oppe i akebakken ved siden av Oppsal senter.

LES OGSÅ: NCC beklager hendelsen

– I akebakken var det kun mindre steiner, men på gangstien ved anleggsområdet fant jeg store steiner. Det var jo mye snø i området, men jeg kunne se flere hull i snøen hvor steinene hadde landet, langt utenfor sperringene, fortsetter han.

– Steinene er såpass store at de lett kunne ha drept noen, sier Berit og viser fram noen av steinene sønnen plukket med seg hjem fra turen.

– Ikke trygt

I tillegg til at dette er et boligområde, er det mye aktivitet der fordi både T-banen og Oppsal senter ligger rett ved byggeplassen. De to er også bekymret fordi Oppsal sykehjem og Skøyenåsen ungdomsskole ligger like ved.

– Dette er ikke trygt! avslutter de.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere