*Nettavisen* Nyheter.

Skremt av sprengning

Berit Bjerke viser fram noen av steinene sønnen fant etter sprengningen sist torsdag. – De kunne ha drept noen, sier hun. Foto: Trine Dahl-Johansen

På den gamle gartneritomta på Oppsal klargjøres det nå for bygging. Sprengningsarbeidet har skremt noen av naboene.

Klikk på bildet for å forstørre.

I akebakken: De minste steinene landet helt oppe i akebakken ved Oppsal senter. Berit Bjerke er glad ingen ble skadet. Foto: Trine Dahl-Johansen

OPPSAL: En boligblokk i åtte etasjer er planlagt på tomta. Berit Bjerke bor bare 50 meter fra stedet. Fra boligen sin i Oppsalveien har hun god utsikt til anleggsområdet. Torsdag i forrige uke ble hun og sønnen Jan Olav skikkelig bekymret.

– Jeg hørte varsleuret for sprengning klokka 08.30 og tittet ut av vinduet for å se om jeg så noe. Når det smalt, fløy det 6-8 store steiner på størrelse med fotballer 40-50 meter opp i været. Det så ut som om noen av dem falt ned på andre siden av veien, forteller Jan Olav.

Steiner i akebakken

Senere på dagen tok han med seg hundene på luftetur og fant steiner på både gangstien og helt oppe i akebakken ved siden av Oppsal senter.

LES OGSÅ: NCC beklager hendelsen

– I akebakken var det kun mindre steiner, men på gangstien ved anleggsområdet fant jeg store steiner. Det var jo mye snø i området, men jeg kunne se flere hull i snøen hvor steinene hadde landet, langt utenfor sperringene, fortsetter han.

– Steinene er såpass store at de lett kunne ha drept noen, sier Berit og viser fram noen av steinene sønnen plukket med seg hjem fra turen.

– Ikke trygt

I tillegg til at dette er et boligområde, er det mye aktivitet der fordi både T-banen og Oppsal senter ligger rett ved byggeplassen. De to er også bekymret fordi Oppsal sykehjem og Skøyenåsen ungdomsskole ligger like ved.

– Dette er ikke trygt! avslutter de.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.