RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skrikende behov for flerbrukshaller

Styremedlem i Oslo Idrettskrets, Richard Pedersen ønsker flere flerbrukshaller i Dalen. Innen fem til seks år håper Pedersen at tre nye haller står ferdig.

Ammerud: - Det er et skrikende behov for flerbrukshaller i området. Vi ønsker å sikre barn og ungdoms mulighet for fysisk utvikling, understreker Richard.
Hallprosjekt
Det er Oslo Idrettskrets som har etablert et hallprosjekt hvor de ønsker å få bygd åtte til ti nye flerbrukshaller i kommunen innen en tidsramme på fem til seks år. To til tre av disse bør ligge i Groruddalen ifølge Richard.
Richard reagerer på de planene Gry Horntvedts har lagt ut for Groruddalen.
- Det er alt for lite idrett i planene for Groruddalen.
- Vi trenger flere haller som den nye hallen på Apalløkka. Oppgradering av den gamle delen av denne hallen er prioritet nummer en. Det positive er at vi fortsatt har store muligheter i Groruddalen. Dalen har arealer hvor det er mulig å bygge haller, fortsetter idrettsentuasiasten.
Samarbeidsutvalget har ikke lagt konkrete planer for hvor hallene skal ligge, men de kommer til å legge vekt på hvor det er mest hensiktsmessig med haller og hvor det er mest barn og unge som kan bruke hallene. I tillegg ønsker de å gjøre som på Apalløkka - bygge hallene ved skoler.
Dårlig fysisk aktivitet
- Vi kommer nok til å bygge helt nye haller, istedenfor å restitutere de hallene vi allerede har. Vi gjør dette for idretten. Helsemessige rapporter viser at dagens barn og ungdom har dårlig fysisk aktivitet og motorikk. Første prioritet er å få på plass anlegg slik at mangel på haller ikke skal begrense barn og ungdoms mulighet for fysisk aktiviet. Politikere og helsevesen sier at den norske befolkningen er i "forfall". Aktivitet er det som skal til for å endre dette "forfallet", og for å få aktivitet er det helt avgjørende at vi har idrettsanlegg.
I november la idrettskretsen frem planene sine for kulturdepartementet. Nå ligger saken i deres hender, og idrettsildsjelene venter nå kun på en bekreftende melding om at departementet vil være med på prosjektet.
- Vi håper å få 10 til 12 millioner kroner til hver hall. Hvis vi får disse midlene, er det bare å sette i gang. Vi er i gang med en gang vi har fått det grunnlaget i form av pengemidler fra departementet, lover Richard og fortsetter:
- Jeg tror det er realistisk at planene blir iverksatt. Vi har møtt stor politisk velvilje, og vi har et kjempemessig samarbeid med politikerne. Dette samspillet gjør at jeg absolutt tror dette er realistisk. I tillegg er det en veldig stor dugnadsånd blant idrettslagene i Groruddalen, avslutter styremedlemet.

Det er altfor idrett i planene for Groruddalen.
Richard Pedersen


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere