Gå til sidens hovedinnhold

Skriver om mennesker som vil vekk

I sin siste bok «Nøytral» forteller Bård Torgersen historiene til mennesker som vil flykte fra livene de lever. Personlig har den allsidige mannen ingen fluktplaner.

SENTRUM: – Nei da, jeg trives med der jeg er i livet mitt, både mentalt og geografisk. Jordal er jo en hyggelig plass å bo.

Nytenker

Forfatter, musiker, komponist, fotograf, skribent, studieleder. Og tømrer. Han liker variasjon, den godeste Bård Torgersen.

– Jeg har lyst til å starte nye ting hele tida. Og da er det i grunnen bare å gjøre det.

Da Bård var guttunge på Rykkinn i Bærum gjorde han nettopp det. Under pseudonymet Lord Bård frontet han flere band. Elektronika var greia og stedet var Hennie Onstad kunstsenter.

– Mye av tenåringstida ble tilbrakt der. 80-tallet inspirerte meg, med alt som skjedde av performenceaktiviteter og crossover rock og kunst. Spennende tid!

Musikk er stadig viktig for Bård Torgersen. Blant ting han har gjort de siste årene kan nevnes det musikalske prosjektet Rød Stær, med utgivelse av cd, bok og video. Bård sto for musikk, foto, video, tekst og lyd. De siste ti årene har han også vært studieleder ved tekstlinja på Westerdals School of Communication.

– Der har jeg møtte mange fine folk. Det er viktige år i unge liv jeg er med på å prege, så jeg er nøye på input jeg gir. Jobben på Westerdals er også en viktig kilde i mitt eget arbeid.

Bobla vår

Torgersens romaner handler om mennesker som av ulike grunner har havnet i randsonen til det norske fellesskapet

– Noen velger å leve som outsidere mens mange presses ut. Det er nok enda tøffere å stå utenfor i Lykkelige Norge enn i mindre vellykkede samfunn. Det er dessverre stor vilje i landet vårt til å stenge verden ute og leve i vår lille boble.

Bård Torgersen har selv kjent på tomhet og liten lyst til å delta.

– Jeg savner temperatur og lidenskap hos de politiske partiene. De fremmer ikke langsiktige vyer og verdier, det handler mye om kortsiktig tilfredsstillelse og frierier til egne særgrupper.

Stemmer du da, Torgersen?

Han flirer litt.

– Jeg må jo det.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg