RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skriver piknik- og festivalhistorie


MASSIVT: Det skal ikke stå på det visuelle når nederlendere spikrer sammen festival. Bildet er fra fjorårets festival i Eindhoven, Nederland.FOTO: Extrema/Flickr
MASSIVT: Det skal ikke stå på det visuelle når nederlendere spikrer sammen festival. Bildet er fra fjorårets festival i Eindhoven, Nederland.FOTO: Extrema/Flickr
Det måtte en forelsket nederlender til for at det skulle startes en festival for dansemusikk i Oslo-området.

OSLO/KALVØYA: I morgen samles flere tusen osloborgere seg i nabokommunen Bærum, for å danse seg mot fellesferien og muligens delta i norgeshistoriens største piknik .

En kjærleikshistorie

I morgen går nemlig startskuddet for den første utgaven av Extrema Outdoor her til lands, nærmere bestemt på Kalvøya ved Sandvika.

Extrema er en av Nederlands best besøkte festivaler over de siste 15 årene, og favner om ulike sjangre innen elektronisk dansemusikk.

Vi tar en telefon til festivalboss Marcel Mingers for å høre hva som fikk nederlenderen til å legge en dansefestival i et slikt format til lille, kalde Norge.

– Det hadde nok aldri skjedd om det ikke hadde vært for min norske kjæreste Lena, som jeg møtte i Amsterdam, sier han.

Etter en stund flyttet Mingers til Norge, og akkurat som tilfellet Lena var også møtet med Norge kjærlighet ved første blikk.

Men det manglet en vesentlig ting:

Skriver historie

– Jeg begynte å undre meg hvorfor det ikke fantes en festival for dansemusikk i Norge. Etter en stund besluttet jeg å ta saken i egne hender. Vi liker å si at vi skriver norsk festivalhistorie med dette arrangementet, sier han.

Etter 15 års fartstid fra Extrema i Eindhoven var Mingers rett mann for jobben - nå gjenstod det å overføre nederlandsk galskap til norske forhold.

– Den norske scenen er ganske liten sammenliknet med den jeg er vant med fra Nederland, så jeg satte av tre måneder til research, for å finne de beste djene og de beste klubbene, forteller han.

LES OGSÅ: Osloklubbene rømmer byen

Piknikrekord?

Over 50 dj'er skal spinne plater i løpet av de drøye ti timene arrangementet varer.

Line-upen spenner fra store internasjonale navn som Carl Craig og Josh Wink til lokale helter som Olle Asbtract og Diskjokke.

– Men i motsetning til mange pop- og rockefestivaler er Extrema så mye mer enn bare musikk, sier Mingers, og trekker frem de iøyefallende og fargesprakende dekorasjonene på festivalområdet som eksempel.

Festivalen sparkes sågar i gang med det Mingers håper blir norgeshistoriens største piknik.

Han skal egenhendig stå ved inngangen og dele ut piknikkurver med mat, drikke og pledd til de besøkende som kommer tidlig.

Vil fortsette i mange år

På diverse nettfora er det mange som har spurt seg om dette er et "one time only-arrangement". Det avvises av Mingers.

"I like long-term relationships" svarer han, da vi spør om det er planlagt en Extrema festival også til neste år.

– Det ville være dumt å legge så mye arbeid i noe for så å avslutte det med en gang. Vi håper å kunne arrangere Extrema i Norge i mange år fremover, sier han.

Eventyret starter altså i morgen. Alle formaliteter kan sjekkes nøyere på Extremas egne sider, som du finner ved å klikke her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere